Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) "iktidara gelince TRT'ye gözünü diktiğini" savunan Keleş, Demiröz'ün, kadrolaşmaya engel yönetmelikleri değiştirdiğini, liyakât ve deneyimi değer olmaktan çıkardığını iddia etti.
Yıl içerisinde 500'ü aşkın ses ve saz sanatçısının sözleşmesinin, tasarruf ve müzikaliteyi artırmak gerekçesiyle feshedildiğe dikkat çeken Haber-Sen Başkanı Keleş, "buna karşılık eşe dosta aktarılan paralarla TRT'nin kasasının boşaltıldığını" savundu.
Demiröz ile ilgili 61 soru önergesi
Keleş, Şenol Demiröz'ün yılın üçte ikisini Ankara dışında geçirdiğini; hafta sonunda evine devlet harcırahıyla gittiğini; 61 soru önergesi ile Mecliste hakkında en çok soru önergesi verilen kişi olduğunu; bu önergeleri yanıtlarken "yanlış ve eksik bilgi vererek" kamuoyunu yanılttığını söyledi.
"Tarikat destekli televizyonların sunucuları, TRT ekranlarını işgal etti" diyen Keleş, toplumsal muhalefetin tüm kesimlerinin sesine sansür uygulandığını savundu.
Demiröz'ün bir yıllık karnesini de açıklayan Keleş, niteliklere şu notu verdi:
Özerklik zayıf, tarafsızlık zayıf, yayıncılık zayıf, kendine fayda pekiyi, hısım-Akraba-Eş-Dosta Fayda pekiyi, Kuruma Fayda zayıf, Topluma Fayda zayıf, Piyasa İle İlişkiler pekiyi, TRT Çalışanlarını Bölme pekiyi, Toplumsal Muhalefeti Susturma pekiyi, Siyasi Kadrolaşma pekiyi, Hal ve Gidiş zayıf, Tasarruf zayıf, Kurum Kaynakları Verimli Kullanma zayıf. (EÖ/BB)