Keleş, "Bugüne kadar hep sahibinin sesini yansıtan, dönemin siyasal iktidarlarının tercihlerine göre aday belirleyen RTÜK üyeleri yine görevlerini yerine getirdiler" dedi.
"RTÜK, Recep Tayyip'i Üzmeme Kurulu olsun"
RTÜK'ün ismini "Recep Tayyip'i Üzmeme Kurulu" olarak değiştirmeyi öneren Keleş, TRT'nin de "Tayyip'in Radyo Televizyonu" olmaya doğru adım adım ilerlediğini iddia etti.
RTÜK'ün siyasal iktidarın misyonu ve vizyonuna uygun TRT Yönetim Kurulu adaylarını belirlediğini savunan Keleş, tepkisini şöyle gösterdi:
* Belirlenen adaylar nasıl bir TRT yaratılmak istendiğinin de işaretlerini veriyor. Şenol Demiröz'ün TRT Genel Müdürlüğü'ne atanmasından sonra, şimdi yönetim kurulu adaylarının belirlenmesi planın ikinci adımını oluşturuyor.
* Amaç, halktan toplanan paralarla siyasal iktidarın borazanlığını yapan bir TRT yaratmak.
* 2954 sayılı TRT Yasası'na göre yönetim kurulu üyelerinin siyasi partilere üye olmaması gerekiyor. Oysa RTÜK'ün belirlediği adaylardan Lütfü Şahsuvaroğlu 3 Kasım 2002 seçimlerinde Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) Ankara 2'nci Bölge birinci sıradan milletvekili adayı olmuştu.
Aday listesi Bakanlar Kurulu'nda
RTÜK, 27 Temmuz'da yaptığı toplantıda, görev süreleri 3 Ağustos'ta dolan TRT Yönetim Kurulu Üyelerinin yerlerine geçmek üzere 12 yeni aday belirledi.
2954 Sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanununun 11. maddesine göre, Bakanlar Kurulu bu adaylar arasında atanacak kişileri belirleyecek.
RTÜK'teki oylama sonucunda, Elektronik alanında Dr. Mehmet Demirer ve İhsan Cafer Elhan, Kitle iletişimi alanında Ayla Yakal Erbakan ve Sacettin Gürbüz, Hukuk alanında Prof. Dr. Hasan İşgüzar ve M. Emin Kuz, İşletme veya ekonomi alanında Doç. Dr. Ali Alp ve Dr. Öner Kabasakal, Sosyal bilim alanında Prof. Dr. Naci Bostancı ve Doç. Dr. Abdullah Topçuoğlu, Sanat ve kültür alanında Dr. Necmettin Türinay ve Dr. Lütfi Şahsuvaroğlu aday gösterilmişti. (EÖ/EÜ)