Keşkek Günü'de Köy Sancağı ile birlikte meydana gelen gençler, bir kuzu getirerek açık arttırmaya sundular.
Güzelhisar Muhtarlığı ile Güzelhisar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği'nin düzenlediği Geleneksel Keşkek Günü'ne köylülerin yanı sıra yüzlerce Aliağa'lı katıldı.
Geleneksel hale getirdikleri Keşkek Günü'nü bundan böyle her yıl sürdüreceklerini belirten Köy Muhtarı Eşref Özkaya, düzenledikleri etkinlikle hem köyün eksikliklerini tamamlamak için gelir elde ettiklerini, hem de iyi bir eğlence ortamı yarattıklarını söyledi.
Güzelhisar köyünün tarihçesi
Güzelhisar köyü, Aliağa'nın en büyük ve tarihi en eskilere dayanan köyüdür. 1320 yıllarında Saruhanlı Beyliği'nin komutanlarından Balaban Paşa tarafından fethedilmiştir.
Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde Çelebi'nin üç gün burada kaldığı ve gözlemleri yer almaktadır.
Eski sınırları doğuda Manisa ili, kuzeyde Bergama- Zeytindağ, güneyde Menemen, batıda denizdir. Şu an bir ilçe, iki belde, 14 köy eski sınırları içinde yer almaktadır. Köy statüsüne indirilmesinden sonra da bölgenin en geniş sınırlarına sahip köydür. 20 bin dönüm ekilebilir araziden 5 köy faydalanmaktadır. Tüm çevrede eski merkez olduğu kabul edilmektedir.
1800 yıllarındaki Veba salgınında boşalmış olup şu an Aydın Güzelhisar'ının buradan göç edenlerce kurulduğu söylenmektedir. Dumanlı, Gürlük ve Yaren (Yandağ) Dağları yan üçgeninde olup, eski İzmir İpek Yolu buradan geçmektedir.
Halk yapısı kozmopolit bir yapıdır. Komşu illerden, Anadolu'dan 1893 muhacirlerinden gelen insanlardan oluşmuştur. Onlar da 5-6-7. kuşaklara ulaşmışlardır.
Aliağa'ya sanayi gelmeden önce her türlü tarım yapılmaktaydı. Son yıllarda gençlerin iş bulması nedeniyle ziraat zayıflamıştır. Yeterli tesislerin olmaması da büyük bir etkendir. Ovası her türlü tarıma elverişlidir.
Şu an 800 civarında yaşayan insanı olup nüfus kayıtları 10 bini bulan bir köydür.(YS/)