Güney Kore'de kadınların işgücüne katılımı 2007 itibariyle yüzde 50. 2006 itibariyle: evli ve bekar bütün kadınlar için 90 gün ücretli.
Özellikle orta ve küçük ölçekli işletmelere teşvik için 2008'den beri bütün annelik izni ücretleri iş sigortasından karşılanıyor.
Ebeveyn izni: Ücretsiz 9 ay ve yaklaşık 500 dolar ödenekli.
Kore'deki yeni uzlaştırma politikaları yarı zamanlı ve esnek çalışma odaklı. Örneğin İstihdam'da eşitlik yasasında 2007'de yapılan değişikliklerle işveren ebeveynlere yarı zamanlı ebeveyn izni alarak daha az ve esnek saat çalışma hakkı tanıyor.
Çocuk bakım hizmetleri devlet tarafından hem özel hem de devlet merkezlerinde yaygınlaştırılıyor. Çocuk bakım merkezlerinin çoğu özel, ancak bunların büyük bölümünü STK'ler gibi kâr gütmeyen kurumlar yürütüyor. Hem özel, hem devlet merkezlerinin ücreti standardize edilmiş.
Annelik ve ebveyn izni ödenekleri haricinde herhangi bir aile ödeneği yok. Ama çoğu işveren aile ödeneği veriyor.
Ekonomik büyüme ve kalkınma kadınların işgücüne katılımını arttıryor, öte yandan uzlaştırma politiklarının yokluğu üreme oranının düşmesine yol açıyor. Devlet politikası üretim ve doğurganlık rollerini uzlaştırmak için bakım hizmetlerini sağlamak yönünde gelişiyor. Bu aynı zamanda "ekonomik büyüme motoru" olarak görülüyor.
Bakım hizmetleri özel sektör tarafından, ancak devlet sübvansiyonu ve desteği ile sağlanıyor. Özel sektör piyasa ekonomisi hedefleri sosyal hedeflerle dengeleniyor.
Bakım hizmetleri aynı zamanda istihdam yaratmak için bir fırsat olarak algılanıyor.
Okul öncesi çocuk bakım kurumları 1990'dan bu yana 15 kat artmış, bu kurumlara giden çocuk sayısı da 22 kat yükselmiş.
Kadın örgütleri uzlaştırma politikalarının geliştirilmesinde büyük rol oynamış. (EZÖ)
* Bu haber Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği (KİH-YÇ) ve Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi Platformu (KEİG) ortaklığında gerçekleştirilen "İstihdamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Doğru: İş ve Aile Yaşamını Uzlaştırma Politikaları" Konferansı dosyasından birebir alıntılanmıştır.