Genel Yayın Yönetmeni Doğan, "Amaç tamamen oyalama ve bıktırma. Yasal hakkımızı kullanarak konuyu yargıya taşıyacağız. Yayın iznine artık ilgili mahkemeler karar verecek" dedi.
Gün TV başvuralı 2 yıl oldu
Türk Vatandaşlarının Günlük Yaşamlarında Geleneksel Olarak Kullandıkları Farklı Dil ve Lehçelerde Yapılacak Radyo ve Televizyon Yayınları Hakkında Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin üzerinden iki yıla yakın bir süre geçtiğini açıklayan Doğan, "Gün TV olarak 1 yıl 9 ay önce başvuru yaptık" dedi.
25 Ocak 2004'te yayımlanan yönetmeliğe rağmen bugüne kadar hiçbir yerel ve bölgesel medya kuruluşuna yayın izni vermeyen RTÜK, buna da kuruluşların yayın yaptıkları bölgelerde hangi dilin konuşulduğunun belirlenmesi için "profil çalışması" yapılması şartını getirmişti.
Yönetmeliğin yayımının hemen ardından, 23 Mart 2004'te ilk başvurularını yaptıklarının hatırlatan Gün TV yöneticisi Doğan, bir buçuk yıllık süre içinde, "başvurunuz Üst Kurulun gündeminde" yanıtı dışında RTÜK'ten başvurularına olumlu veya olumsuz herhangi bir cevap gelmediğini söyledi.
"RTÜK, yasanın verdiği hakkı engelliyor"
Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinin ardından RTÜK'ten "yeniden başvurun" yazısı aldıklarını belirten Doğan, 25 Ağustos'ta RTÜK'ün yeniden istediği 10 adet ek belgeyle yeniden başvurduklarını belirtti.
Bürokratik süreci değerlendiren Doğan, RTÜK'ün AB Genel Sekreterliğine yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını iddia etti.
Doğan, "Resmi yazışmalar, belgeleriyle, hem RTÜK'te hem bizde duruyor. Anlaşılan bu konuda RTÜK'ün ilgili birimlerinin birbirinden haberleri yok. RTÜK, yasaların verdiği hakkı hem bu yönetmenliğin çeşitli kısıtlamaları ile hem de başvurulara cevap vermeyerek engelliyor" diye açıkladı. (EÖ/TK)