Bir buz hikayesi ile başlayan performans, buz erirken duvarlarda ve tavanda oluşumuna dair anlatımlarla devam ediyor.
Bu görülmeye değer farklı çalışmayı, genç sanatçı Gül Kozacıoğlu; "Fantazi ve gerçekliğin her zaman el ele dolaştığı diyarlardan bir değişim hikayesi" olarak özetliyor.
"Projenin çıkış noktası hayatın kendisi, her zaman her şeye bir milyon bakış açısı ve kendi açını seçme özgürlüğü olarak açıklanabilir. ''
Kozacıoğlu özetle, " Dans etmek. Blondie'nin Rapture'u ... seçim yapmak, küçük büyüler, küçüğü büyülerken, büyüğü de büyülemek ... bir micro macro cosmos hikayesi bu..." diyor.
16 Nisan'da başlayan sergi 29 Nisan'da sona erecekti, ancak yoğun ilgi nedeniyle 9 Mayıs'a kadar uzatıldı.
Gül Kozacıoğlu'nun hikayesi
1976'da Ankara'da doğan sanatçı 1980'de Kopenhag'a taşındı. 9O'lı yılların başında Türkiye'yi ziyaret etti ve birkaç yıl iki ülke arasında mekik dokuduktan sonra, 1994'te Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe eğitimi almak üzere İstanbul'a yerleşti; algı ve duyu konuları üzerinde yoğunlaştı.
Kozacıoğlu eğitimini tamamladıktan sonra, Londra, New York ve Kopenhag'da fotoğraf, resim ve tasarım üzerinde çalıştı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Tasarım Felsefesi master dersleri aldı, 2001'de İstanbul'a döndü.
İlk etkinlik 2001'de Minas Balcıoğlu ve Soap ile beraber oluşturduğu a.D.a projesi, Kınalı Ada'da değişik müzik türleri, sanatçılar ve 6000 katılımcıyı new medya ile bir araya getirdi. İlk kişisel işi Planescrash'i, kulelerin ardından, Eylül 2001'de Dulcinea'da da gerçekleştirdi.
Köken Ergun'un "Öte Oceanwide" projesine fotoğraf belgeseli hazırladı. Bu çalışmadan fotoğrafları ve foto-filmini "Bye Bye to Öte Oceanwide" sergisinde sundu.
Ardından, "Eternity & Infinity", "Gözde's Spell" ve "Fishscales" de yine fotoğraf, projeksiyon ve "mobile medium"larla uğraştı.
2003 yazında Köken Ergün ve Tunç Dinçdaş ile gerçekleştirdikleri grafitti ve hiphop buluşması, "Grafittiist", bir belgesel çalışması niteliğinde de olup, Türkiye'deki grafitti sanatçılarına destek olmayı amaçladı.
2002'den beri "Etnik Sentetik" müzik grubu ile bir ortak bir çalışma içerisinde, gruba fotoğraf ve video çalışmalarında katkıda bulunuyor. İlk video klipleri, "Hiç Sevmedin" Aralık 2004'te yayınlandı.
Çalışmalarında kullandığı "medium"lar: İşlerinin müzik eşliğinde sergilenmesi, kısa foto-filmler, bu foto filmlerden alıntıların 3 boyutlu enstalasyonları.
Sadece klasik sergi mekanları değil, club, parti ve insanların gündelik hayatından ortamlar seçmesinin sebebi, işleri nasıl algıladığımızın, sadece işin kendisiyle değil, bulunduğu ortamla etkileşiminden oluştuğu fikri. (BA)
* Apartman projesi, Şeyhbender Sokak No:4, Tünel - Beyoğlu. Saatler : 13:00 - 19:00 arası.