Galatasaray Üniversitesi (GSÜ) İletişim Fakültesi'nin hakemli araştırma dergisi "İleti-ş-im"in Aralık 2007 sayısı yayınlandı.
Yılda iki kez çıkan ve Türkçe, İngilizce ve Fransızca makalelere yer veren dergide yer alan yazılar şöyle:
Boğaziçi Üniversitesi'nden Dr. Sinem Gürsoy Çakmak "19. yüzyılda Kitabın Öyküsü: Balzac'ın Gözünden Matbaalar ve Kağıt" başlıklı makalede yazarın Sönmüş hayaller romanı üzerinden yayıncılığın evrimini farklı bir biçimde tartışmaya açıyor.
Gazi Üniversitesi'nden araştırma görevlileri Dr. Funda Şenol Cantek ve Dr. Levent Cantek, Milliyet gazetesi blog sayfası örneği üzerinden İnternet güncesi yazarlığı, medya-okur ilişkisindeki değişim üzerinde duruyor.
Anadolu Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. İncilay Cangöz ve Yrd. Doç Dr. Hakan Ergül'ün makalelerinin başlığı "Okulun Penceresinden: Gazetecilik Öğrencilerinin Barış Kültürü ve Kültürel Çeşitlilik Kavrayışları".
Yine iletişim öğrencileri ve eğitimcileri üzerinden yapılan bir araştırma da Anadolu Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Vakur Kayador ve Yrd. Doç. Dr. Özgül Birsen'in "İletişim Eğitimcilerinin ve Öğrencilerinin Perspektifinden Kamusal Yayıncılık Örneği Olarak TRT Radyoculuğu" başlıklı makalelerinde aktarılıyor.
GSÜ'den araştırma görevlisi Ceren Sözeri'nin "Türkiye'de Bağımsız Haber Dergiciliğinin Ekonomik Sorunları: Nokta Dergisi Örneği" başlıklı makalesi Türkiye'de medya sahipliğinini ticari saiklerden çok siyasi güç elde etmekle eşdeğer görüldüğünü ortaya koyuyor.
Kocaeli Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Pınar Eraslan Yayınoğlu, Yrd. Doç. Dr. İdil Sayımer ve Zafer Arda "Belediyelerin Kurumsal Web Sitesi Kullanımı Üzerine Bir İnceleme" başlıklı makalelerinde Londra Büyükşehir Yönetimi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin web sayfalarını karşılaştırıyor.
GSÜ'den Doç. Dr. Ali Ergur ve Ece İnanç'ın "Küresel Karmaşıklık Karşısında İndirgeyici Açıklama Şemaları Olarak Siyasi ve Ruhani Televizyon Dizileri" makalesi de dergide yer alıyor.
Yine GSÜ'den araştırma görevlisi Dr. Vildan Mahmutoğlu "Yeni Yerel Kimliklerin TV Dizileri Üzerinden Gösterimi: Fırtına"; AÜ'den Yrd. Doç. Dr. Sibel Çelik Norman'ın "The Recondite Revolution in Film Criticism, 1955-1970" ve derginin editörlüğünü de üstlenen Doç. Dr. Nilgün Tutal Cheviron'un "Andre Gorz: Kadın Öteki İle Tensel ve Tinsel Birlikteliği" başlıklı eleştirisi de dergideki diğer yazılar. (EÜ/TK)
* Dergiye ulaşmak için 0212 227 44 80 numaralı telefonu arayabilirsiniz.