Galatasaray Üniversitesi (GSÜ) İletişim Fakültesi'nin hakemli araştırma dergisi "İleti-ş-im"in Haziran 2008 sayısı yayınlandı.
Yılda iki kez çıkan ve Türkçe, İngilizce ve Fransızca makalelere yer veren dergide yer alan yazılar şöyle:
İstanbul Üniversitesi'nden Doç. Dr. Aydemir Okay, kamu kuruluşlarının halkla ilişkiler ve kamusal alan anlayışlarını inceleyerek, kamu sektörünün neden halkla ilişkiler alanında yetersiz kaldığını da sorguluyor.
Aynı alan üzerine ikinci makale Yrd. Doç. Dr. Şahinde Yavuz'un. Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Yavuz, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki Ziraat Bankası şubesinin 1970'li yıllarda halkla ilişliler ve iletişim etkinliklerini ele alıyor.
Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Gülseren Şendur Atabek'in makalesinin başlığı "Globalleşme ve Görüntü Pazarı: Dijital Görüntü Bankaları".
Hacettepe Üniversitesi'nden Dr. Serhat Kaymas'ın makalesinin başlığıysa "Devlet ve Sermaye Sarmalında Türkiye Medyası: Ekonomik Krizler, Medya ve Demokrasi".
Yeditepe Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Defne Özonur Çöloğlu, "Avrupa Birliği Uyum Çalışmaları Çerçevesinde Film Denetim Sisteminde Yapılan Değişikliklere Genel Bir Bakış" başlıklı yazısında film denetim sisteminde hala devlet denetiminin güçlü olduğunu anlatıyor.
Mersin Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Senem Duruel Erkılıç, Ah Güzel İstanbul, Muhsin Bey ve Neredesin Firuze filmleri üzerinden müzik ve sinema arasındaki karşılaşmayı ele alarak filmlerle toplumsal beğeni arasındaki ilişkiyi ele alıyor.
Anadolu Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Sibel Çelik Norman da "The Disaster Movie and Its Implications for Genre Theory" başlıklı makalesinde Amerika Birleşik Devletleri'ne bakıyor.
AÜ'den Yrd. Doç. Dr. Banu Dağtaş'ın makalesinin başlığı "Türkiye'de Yaygın Televizyonlarda Tektipleşme ve Diziler: Tektipleşmiş Bir Zenginlik Göstergesi Olan Lüks Villalalrın Düşündürdükleri".
Ege Üniversitesi'nden Doç. Dr. Güliz Uluç ve araştırma görevlisi Mehmet Yılmaz'sa "Belleğin Labirentinden Geçmiş Üzerine Bir Deneme. Neden Hatırlamak?" başlıklı yazılarıyla dergide yer alıyor.
GSÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazlı Aytuna'nın son genel seçimler sırasında siyasi partilerin web sitelerinin dış bağlantılarının siyasi davranış üzerindeki etkilerini tartıştığı makalesinin başlığı da "Hyperlinking: External Hyperlink Utilization of Turkish Political Parties' Websites".
Editörlüğünü Doç. Dr. Nilgün Tutal Chevron'un üstlendiği dergide makalelerin yanı sıra kitap eleştirileri, yeni çıkan kitapların tanıtımları, tez özetleri ve seçme yazılar da bulunuyor.(EÜ/EZÖ)
* Dergiye ulaşmak için 0212 227 44 80 numaralı telefonu arayabilirsiniz.