Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin hakemli yayını İleti-ş-im'in son sayısında toplumsal cinsiyet ve iletişim alanına dair üç makale yer alıyor.
Yılda iki kez yayımlanan derginin haziran sayısında ele alınan diğer konular arasında da popüler kültür, tüketim kültürü ve görsel kültür üzerine incelemeler var.
Editörlüğünü Doç. Dr. Nilgün Tutal Cheviron'un üstlendiği dergi, İngilizce, Türkçe ve Fransızca yayınlara yer veriyor; kitap eleştirileri ve tez özetleri de içeriyor.
Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Altan Kar'ın makalesinin başlığı "New Beauty Icons: Freedom or Conviction to the human Body". Mayısta Hong Kong'ta yapılan bir konferansta sunulan bildiri, güzellik endüstrisinin medya aracılığıyla kadınlara dayattığı güzellik baskısını estetik ameliyat yaptırmış 30 kadınla güzellik algıları üzerine gerçekleştirilen görüşmelerden yararlanarak inceliyor.
Doç. Dr. Hülya Uğur Tanrıöver ve araştırma görevlileri Ece Vitrinel'le Ceren Sözeri'nin yazdığı "Gözlemden Eylemlere: Türkiye'de Cinsiyetçi Olmayan Bir Medyaya Doğru" başlığını taşıyor. Makale, kadınların medyada temsili, kadınların medyadaki konumunu ve Kadınların Medya İzleme Grubu'nun (MEDİZ) çalışmalarını biraraya getirerek tartışıyor.
"Nostalgia versus Feminism in British Costume Drama" başlıklı incelemesinde Yrd. Doç. Dr. Sibel Çelik Norman son 25 yılda yapılan kostüm dramalarını ulusal kimlik inşasındaki yerleri ve feminizmle bağlantıları açısından eleştiriyor.
Dergide yer alan diğer yazılar şöyle:
- Doç. Dr. Hüseyin Köse, "Neoliberal Estetik"ten "Habitus"a Bourdieu ve Popüler Kültür
- Dr. Mehmet Yılmaz ve Doç. Dr. Güliz Uluç, To be a Relative "the Other": "Foreign Son-in-Law"
- Yrd. Doç. Dr. Sibel Onursoy, Duygusal Zeka Boyutunda Yazılı Medyada Görsel Tüketim
- Ar. Gör. Barış Kara, Les valeurs de la societe de consommation: une analyse semiologique des publicites de presse
- Ar. Gör. Tezcan Özkan Kutlu, Ar. Gör. Onur Bekiroğlu ve Ar. Gör. Şule Yüksel Öztürk, İletişim Fakültesi Öğrencilerinin Haber Alma Alışkanlıkları: Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Örneği.(EÜ)
* Dergiyle ilgili daha fazla bilgi için: 0212 227 44 80.