İnşaat ustası babası, anne ve altı kardeşi ile Van'da yaşayan Eda Yıldırım, 2011 yılında Van depreminde göçük altında kaldı. Ölümden dönen Eda Yıldırım, ailesi ile Samsun'a taşındı.
Yıldırım’ın hayatı resim öğretmeni sayesinde değişti.
İlk şampiyonadan madalya ile döndü
Öğretmeninin yönlendirmesiyle gülleyle tanışan özel sporcu, katıldığı ilk şampiyonadan altın madalyayla döndü.
Antrenörü Aytunç Göz ile önce futbol, sonra atletizm alanında çalıştığını, daha sonra gülleyle tanıştığını dile getiren Eda, şöyle dedi: "2011 yılında Van depremini yaşadım. Depremde göçük altında kaldım. Çok kötü bir gündü. Ailemi kaybedeceğim diye çok üzülmüştüm. Şu an çok mutluyum hocam ve ailesiyle tanıştım. Gülleye başladım, hedeflerim var."
“Tokyo Olimpiyatları’na katılmak istiyorum”
2017 Aralık ayında AnadoluA jansı'nda yer alanda habere göre, antrenörleri ile çok çalıştığını ve milli takıma seçildiği için mutlu olduğunu söyleyen özel sporcu Yıldırım, şunları kaydetti:
"Hocalarım ve ailemin desteğiyle bugünlere geldim. İlk hedefim milli takımın bir parçası olmaktı. Bunu da barajı geçerek başardım. Bu yıl yapılan, ilk kez katıldığım Özel Sporcular Türkiye Şampiyonası'nda gülle atmada altın madalya kazandım. Şimdi hedefim dünya şampiyonluğu ancak en önemli hedefimse 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda madalya kazanmak."
Dünya Şampiyonası'nda da altın madalya kazandı
Yıldırım, dünya şampiyonluğu hedefine ulaştı. 2019 IPC Para Atletizm Gençler Dünya Şampiyonası'nda gülle atmada altın madalya kazandı.
Yıldırım, Uluslararası Paralimpik Komite tarafından İsviçre'nin Notvil şehrinde düzenlenen turnuvada Türkiye’yi temsil etti.
Yıldırım, gülle atmada 12,05 m'lik derecesiyle yıldızlar kategorisinde şampiyon olarak altın madalyaya uzandı.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Eda Yıldırım'ı kutladı.
Kasapoğlu, şöyle dedi:
"Dünya şampiyonu olarak bizleri gururlandıran Eda Yıldırım'ın başarılarının devamını diliyorum. Milli Sporcumuzun başarısında emeği geçenleri de tebrik ediyorum.” (EMK)
* Fotoğraflar: Anadolu Ajansı