Ordu Kadını Güçlendirme Derneği tarafından, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu ve Ordu Barosu işbirliği ile yürütülen ve İsveç Konsolosluğu Türk- İsveç Birliği Birimi'nin desteklediği "Ayrımcılığa Karşı Sivil Toplum ve Medya İşbirliği Projesi" Giresun'da gerçekleşti.
İl Özel İdare' nin Zeytinlik Semti'ndeki binasında bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ve medya mensuplarının katılımıyla gerçekleşen programda projenin sunumunu yapan Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tuğba Kontaş Azaklı, proje ile ilgili bilgiler verdi.
Kontaş Azaklı, "Bu gün burada Ordu ve Giresun' u kapsayan projemiz kapsamında STK'lere ve yerel medyaya yönelik nefret söylemi ve toplumda yaşanan ayrımcılık ile nasıl mücadele edileceği konusunu işleyeceğiz.Projede hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir konu da insan haklarının geliştirilmesi, ayrımcılığın önüne geçilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının yerleştirilmesidir" dedi.
"Toplumsal dönüşüm gerekli"
Ordu Kadını Güçlendirme Derneği Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Aysun Aydın da, yaptığı konuşmada daha önce proje kapsamında hukukta kadın ve çocuk hakları eğitimi gerçekleştirdiklerini ve toplumda cinsiyet eşitliği konusunu ele aldıklarını söyledi.Ayrımcılık kavramının tarihsel gelişimi ve güncel biçimleri konusuna değinen Aydın, eğitimde, ayrımcılığın yalnızca kanunlarla önlenemeyeceğine vurgu yaparak, ayrımcılığın doğurduğu nefret söylemi ve nefret suçlarının toplumsal farkındalık ve buna bağlı olarak toplumsal dönüşümle mümkün olabileceğinin altını çizdi.
Aydın," Nisan ayında başlayan projemiz yıl sonuna kadar devam edecek.Bu kapsamda Giresun ve Ordu illerinde 6 çalıştay ve proğramı tamamlayıp sonucunda ' Yerel Medyada Cinsiyet Eşitliği Sözleşmesi' ve 'Yerel Medyada Çocukları Koruma Politikası' oluşturmayı hedefliyoruz" dedi. (SA/EMK)