Gazeteye göre "Bilgi Destek Planı" ve "Bilgi Destek Planı Faaliyet Çizelgesi" isimli belgelere yansıyan planın amacı kamuoyunu, "irticacı hareketlerin sorumlusu" olmakla itham edilen Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetine, "milli devlete karşı" olarak değerlendirilen yeni anayasa paketine ve "terörist" addedilen Demokratik Toplum Partisi'ne (DTP) karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) görüşleri doğrultusunda yönlendirmek ve harekete geçirmek.
"TSK yanlısı kamuoyu oluşturulacak, muhalifler yıpratılacak"
Haberde, kamuoyu oluşturma gücüne sahip bulunan üniversiteler, üst yargı organları başkanları, basın mensupları, sivil toplum örgütleri ve sanatçılarla temas kurularak bu kişilerin TSK çizgisinde hareket etmelerinin sağlanmasının Genelkurmay'ın öncelikli hedeflerinden olduğu savunuluyor.
Ayrıca "TSK'nin din karşıtı olmadığı, milletin milli ve dini değerlerine saygılı olduğu, çağdaşlaşmanın, bilimsel ve toplumsal gelişmenin öncüsü olduğu, halkın ordusu olduğu, halk tarafından en fazla desteklenen kurum olduğu" gibi birtakım görüşlerin yayılması amacıyla güvenilir kişilerden seçilecek kanaat önderleriyle irtibat kurulmasının ve bu kimselerin giderlerinin karşılanmasının tasarlandığı aktarılıyor.
Gazetede, muhalif yazar ve sanatçıların yıpratılması ile TSK'yi hedef alan gruplar içindeki ayrışmaları desteklemek amacıyla uygun kişilerin desteklenmesinin de planın bir parçası olduğu vurgulanıyor.
"DTP'nin terörist olduğu ilan edilecek, Kuzey Irak halkı 'rahatsız' edilecek"
Öte yandan habere göre "Eylem Planı"nda Kürt sorunu ve DTP'yle ilgili öneriler de yer alıyor. Buna göre TSK'nin DTP'yi terörist olarak gördüğü ve herhangi bir şekilde muhatap kabul etmeyeceği üst düzey bir basın toplantısında açıkça ilan edilecek.
Irak'ın kuzeyinde PKK'ye yönelik desteğin zayıflatılması amacıyla ise halk sık yapılacak aramalar ve operasyonlar gibi faaliyetlerle 'rahatsız' edilecek, teröre yardım ettikleri sürece bu rahatsızlıkların devam edeceği mesajı verilecek.
Diğer faaliyetler
Gazetenin aktardığına göre planda Milli Güvenlik dersinin öğrencilere TSK'nin tanıtımı ve milli değerlerin anlatılması için kullanılması, sohbet toplantılarıyla TSK içinde fikirde ve eylemde birliğin sağlanması, internet ortamının daha etkin kullanılması ve varoşlarda faaliyet yürüterek buralarda yaşayanların TSK'ye bakışının değiştirilmesi gibi önlemler de yer alıyor. (KM/EZÖ).