Polislerin cezasız kalmasından endişe duyduğunu bildiren Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Naci Sapan, "Diyarbakır'da buna benzer 5-6 olay yaşandı, pek azı savcılığa intikal etti" dedi.
Sapan: Sonucu bekliyoruz
Bianet'e beş polise idari soruşturma başlatıldığını ifade eden Sapan, Emniyet Müdürü'nden sonucu beklediğini açıkladı.
Emniyet Müdürü ile yaptığı ilk görüşmede, gazeteci ve polislerin görüşlerine başvurulacağını öğrendiğini açıklayan Sapan, idari soruşturma sonrasında Savcılığın harekete geçeceğini belirterek şöyle konuştu:
* Savcılık işlemi başlar mı başlamaz mı bilmiyorum. İdari işlemler çerçevesinde birtakım yaptırımlarla bugüne kadar geçiştirildi.
* Sorumlu polislerin ya görev yeri değiştirildi, ya da kendilerine disiplin cezası verildi.
Basına dayaktan sonuç alınamıyor
* Türkiye'nin diğer yerlerinde yaşanan benzer saldırılar nedeniyle de ancak bu kadar netice alınabildi.
* Seçim akşamı arkadaşlarımız hastanede iken kendisiyle görüşmüştük. Kendisine "Seçim sonuçlarından gazeteciler sorumlu değil, sonuçtan rahatsız olanlar gazetecilere saldırmasın" demiştim.
* Sonucu merak ediyorum çünkü Emniyet Müdürü'nün kendisi de kınamıştı. Fotoğraf makinelerinin tazmini için gerekenin de yapılacağını ifade etmişti. Şu ana kadar bir sonuç çıkmadı.
TGC de kınamıştı
Oyların kaçırıldığını iddia ederek eylem yapan grubu izleyen "SKY Türk" ve "Show TV" kameramanı Hakim Çetiner, "Show TV" muhabiri Şaban Boz, yerel "Söz" gazetesi ve "Söz TV" muhabiri Beşir Arız ve Faysal Karadeniz, Ahmet Bulut ve Bayram Bulut, Dicle Haber Ajansı (DİHA) kameramanı Mehmet Şirin Hatman ve muhabiri Bahire Karataş ve yerel "Gün TV" muhabiri Fırat Düzgün sivil polislerin saldırısına uğramışlardı.
Yaralanan gazetecilerden Mehmet Şirin Hatman, Şaban Boz ve Bahire Karataş hastanede tedavi altına alınmışlardı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) de yazılı açıklama ile polisin saldırısını kınadı. (EÖ/BB/YS)