GDO'ya Hayır Platformu, " Canavar Balon " kampanyası sırasında topladığı 100 bin imzayı 15 Şubat 2005'te TBMM Dilekçe Komisyonu'na teslim etmişti.
Akman, geçen yıl aldıkları 100 bir başvuru üzerine bir toplantı düzenlediklerini, oluşturulan alt komisyonda GDO'lu ürünlerin yasaklanması konusunda ilgili kişileri dinlediklerini ifade etti.
Organik tarıma önem verilmeli
Akman, "Yaşayan canlı organizmalardan, bitkilere gen transferi yapılabiliyor ve insan sağlığı açısından zararlı ürünler ortaya çıkabiliyor" dedi.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada, Brezilya ve Arjantin'in ürettiği GDO'lu ürünlerin, dünya ve Türkiye için tehlikeli olduğunu ve gerekli önlemlerin zaman kaybetmeden alınması gerektiğine dikkat çeken Akman "Organik tarıma önem verilmeli" dedi.
Akman, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın, yasa taslağı üzerindeki çalışmalarını sürdüğünü, bilim insanlarının, ürünlerin üzerine "Bu ürün GDO'ludur" ibaresi yazılmasını istediklerini söyledi.
Akman GDO'lu ürünlerin daha çok soya, mısır, pamuk, kolza gibi ürünlerde olduğunu ifade etti.
Platformdan "Yaşam İçin, Belleğimizi Koruyalım" kampanyası
Başta ekolojik ürün üreticileri ve ekoloji örgütleri olmak üzere Türkiye'deki örgütlü çevre platformlarını oluşturan yerel derneklerden ve konuyla doğrudan ilgili sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu GDO'ya Hayır Platformu, GDO'lu ürünlerin oluşturduğu tehdide karşı mücadele ediyor.
GDO'ya Hayır Platformu ekolojiye karşı duyarlılığı artırmak, doğa, yaşam ve tarım konularını tartışmaya açmak, görsel bellek oluşturmak, düşünsel ve eyleme dayalı birikimi zenginleştirmek amacıyla "Yaşam İçin, Belleğimizi Koruyalım" kampanyası başlatıyor.
Platform kampanya doğrultusunda "Fotoğraflarla Doğa ve Tarım" 1. Fotoğraf Sergisi 9 Nisan'da Ekoloji Fuarı'nda açılacak.(KÖ/AD)