Akşam, grevi "Memur meydana indi, Türkiye'de hayat durdu" başlığıyla birinci sayfanın eteğinden gördü. Spotta, grevin kendisinden çok "istenmeyen görüntüler" ara başlığıyla çatışmadan bahsetti. Fotoğraf olarak da bunu kullandı.
Birgün, "AKP'ye uyarı" başlığıyla haberi manşetten gördü. Sayfanın yarısından fazlasını grevle ilgili fotoğraf ve bilgilere ayırdı.
Cumhuriyet de haberi manşetten gördü. "Hakkını arayan kamu çalışanlarının grevine yüz binlerce kişi katıldı" üst başlığının altında "En büyük uyarı" başlığını kullandı.
Dünya, sayfanın alt yarısında bir fotoğrafla gördüğü habere "Memur iş bıraktı, hayat durdu" başlığını attı.
Evrensel, birinci sayfasının neredeyse tamamını grev haberlerine ayırdı. "Milyonların grevi" başlığını kullandı.
Güneş, grevi dinleme vakalarına bağladı; manşetten gördüğü haberde hükümete seslenerek "Hakimi, savcıyı, hocayı, yazarı dinlemeyi bırakın, sokağı dinleyin" başlığını attı.
Günlük, manşetten gördüğü haberde "Başbakan Erdoğan 'yasadışı' ilan etti, kamu emekçileri dinlemedi" üst başlığını ve "Büyük uyarı" başlığını kullandı.
Haber Türk, grevi manşetten bir insan hikayesiyle gördü. "İşte yasadışı bir eylemci portresi!" ironik başlığıyla, 23 yıllık öğretmen Gönlü Keleş'le yaptıkları röportajı öne çıkardı.
Hürriyet, manşetten, sayfanın yaklaşık yarısını ayırarak gördüğü haberde "Rengarenk uyarı" başlığını kullandı. Fotoğraf altında "Edirne'den Kars'a meydanlar doldu" diye yazdı.
Milliyet haberi sayfanın en altında, küçük gördü. "Eylem bitti, tartışması devam ediyor" başlığıyla grevin yasal olup olmadığı tartışmalarına odaklandı.
Posta, greve sayfanın solunda bir kutu ayırdı; "Son 20 yılın en büyük eylemi" üst başlığının altına "Memur iş bıraktı, hayat felç oldu" diye yazdı.
Radikal habere birinci sayfanın sağında küçük yer ayırdı; emek örgütlerinin toplu sözleşme ve grev haklarının tanınması için yaptığı uyarıyı başlığa çekti: "Daha büyük greve hazırız."
Referans, grevi bağlamından soyutladığı manşet yanından işlemeyen bir tren fotoğrafıyla gördüğü haberinde "Devletle memur kavgaya tutuştu, halk yolda kaldı" başlığını attı.
Sözcü, birinci sayfanın yaklaşık dörtte üçünü, manşetindeki haberle ilgili fotoğraflara ayırdı. "2,5 milyon memur uyarı grevinde AKP'ye pankartlarla mesaj verdi. Anlayana!" ifadelerini kullandı. Fotoğrafların altında "Vatandaş perişan oldu", "Ulaşım durdu" "Ankara'da polis, memuru dövdü" başlıklarını attı.
Star, haberi sayfanın altında, bir fotoğraf ve altındaki metinle küçük gördü. ""Katılım düşük, ama grev renkli" başlığını kullandı.
Takvim, sayfanın altındaki bir kutuda, kavga görüntüsü kullanarak grevi kriminalize etti. "Memurun hak alma savaşı" başlığını attı.
Taraf, haberi, grevde boş kalan tren garı fotoğrafının altında kısa bir metinle gördü. "Memursuz hayat çok durgunmuş" diye başlık attı.
Vatan, haberi manşetin yanından "Memur hakkını sokakta aradı" başlığıyla gördü. Fotoğraf olarak bir bankanın özel güvenlik görevlisiyle göstericiler arasındaki itişmeyi yeğledi.
Yeni Şafak haberi sayfanın sol dibinde küçük bir kutu olarak gördü. Fotoğrafta tren önündeki polisleri, başlık olarak "Memur yavaşladı", altında "Eylem hayatı felç etti. Binlerce yolcu perişan oldu" ifadelerini kullandı.
Zaman, sayfanın sol altında fotoğrafsız gördüğü haberde, grevi olumsuzladı. "Memur iş bıraktı, vatandaş yolda kaldı" başlığının altında "Eyleme katılım sendikaların beklentisinin altında kaldı. 600 bin memurdan yaklaşık 100 bini katıldı" ifadelerine yer verdi. (TK)