Cumhuriyet Savcısı Erdoğan İnem'e ifade verdikten sonra tutuklanması istemiyle ertesi gün (23 Eylül) Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi´ne sevk edilen zanlı Külüğ, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının hemen ardından yapılan itiraz üzerine bu kez hapse gönderildi.
TGC: Kocaeli yöneticileri tehditlere ilgisiz kaldı
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu da, bir yazılı açıklamayla gazeteci Arslan'a saldırıyı kınadı. Arslan'a yönelik tehditlere Kocaeli yöneticilerinin ilgisiz kalmış olmasını "dikkat çekici" bulan TGC Yönetim Kurulu, "Yerel gazetelerin en güçlü olduğu ve geleneklerinin oluştuğu iller arasında yer alan Kocaeli'nde böyle bir saldırının meydana gelmiş olması da dikkat çekici" diye bildirdi.
Açıklamada, gazetenin izlediği yayın ilkeleri nedeniyle baskıya maruz kalmış olması ve bir süredir TGC üyesi Güngör Arslan'a yönelik tehditlere karşı Kocaeli yöneticilerinin beklenen ilgiyi göstermemesi de "üzücü" olarak nitelendirildi.
Çelişkili ifade veren zanlı tutuklandı
İlk olarak bin YTL kefaletle serbest bırakılan zanlı Külüğ, "delilleri karartabileceği ve kaçabileceği" iddiasıyla Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla, 23 Eylül gecesi, saat 23.00 sularında, tutuklanarak İzmit Kapalı Ceza ve Tutukevi'ne gönderildi.
Güngör Arslan´a arkasından dört el ateş eden Rıdvan Külüğ´ün elini kolunu sallayarak Adliyeden çıkması şaşırtmıştı. Külüğ'ün, çıkarıldığı farklı kurumlarda farklı ifadeler verdiği de belirtiliyor.
Rıdvan Külüğ, emniyet ve cumhuriyet savcısına verdiği ifadede "Beni trafikte sıkıştırdı o yüzden ateş ettim" derken zanlının, mahkemede "Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Adalet ve Kalkınma Partili belediyeler aleyhinde yazı yazıyordu. AKP sempatizanıyım. Kendisini sabah işe giderken gördüm ve ateş açtım" diyerek başka yönde ifade verdiği belirtiliyor.
Külüğ'ü kiralık katil olarak değerlendiren Kocaeli basını, bu olayın üzerindeki sır perdesini en kısa zamanda aralanması, tetiği çektirenlerin de bulunarak adalet önüne çıkarılmasını bekliyor. (EÖ)