Okul bitti...Sıra meslek yaşamının gerçekleriyle tanışmaya geldi! IPS İletişim Vakfı iletişim fakültelerinin gazetecilik, radyo-televizyon, sinema-televizyon bölümlerinden birer 2008 mezununu, meslek yaşamının sorunları kadar imkanlarıyla da tanışmalarına yardımcı olmak amacıyla 12-19 Temmuz 2008 günlerinde İstanbul’da düzenlediği medyaya hazırlık programına katılmaya çağırıyor.
“Okuldan Haber Odasına”
Katılımcılar "Okuldan Haber Odasına" başlıklı program çerçevesinde IPS İletişim Vakfı'nın davetlisi olacak! İstanbul'a geliş ve gidiş yol masrafları ile bir hafta boyunca konaklama ve yemek giderleri IPS İletişim Vakfı tarafından karşılanacak.
Son başvuru tarihi: 10 Haziran
Başvuru formlarını iletişim fakülteleri dekanlıklarından edinilebilir ve bize posta ile gönderebilir ya da online olarak www.bianet.org adresinden indirebilirsiniz.
Neler var, kimler var?
- Yeni habercilik arayışları
- Gazeteciliğe başlangıç
- Habercinin özlük hakları ve sorumlulukları
- Haber etiği ve hak haberciliğinin gerekliliği
- Hak örgütleri ve medya
- Temel gazetecilik pratikleri ve haber yazımı
alanlarında çalışan deneyimli akademisyen ve gazeteciler, Doç. Dr. Sevda Alankuş, Prof. Dr. Özden Cankaya, Doç. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun , Yrd. Doç. Dr. Emel Baştürk Akça, Yrd. Doç. Dr. İncilay Cangöz, Füsun Özbilgen, Derya Sazak, İpek Çalışlar, Selen Tokcan, Şule Talu, Ayşenur Arslan, Tuğrul Eryılmaz, Murat Çelikkan, iletişim hukukçusu Fikret İlkiz ve insan hakları savunucusu Hüsnü Öndül ile atölye çalışmaları, kadın,çocuk ve insan hakları alanında çalışan kuruluşlar ve gazetecilik örgütleriyle buluşmalar, radyo, gazete, televizyon haber merkezlerine ziyaretlerden oluşan program biterken katılımcılar ilk haberlerini yazarak bianet.org’da yayınlatacaklar. Elbette, eğlenmek ve iyi vakit geçirmek de cabası.
IPS İletişim Vakfı
Bu program, IPS İletişim Vakfı'nın kendi kaynakları yanı sıra İsveç Uluslararası Kalkınma Ajansı'dan (SIDA) sağlanan hibelerle sürdürülüyor.
Vakıf, üç yıllık "Haklar İçin Habercilik, Gazeteciler İçin Özgürlük" projesi kapsamında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen program tamamlandığında "başka bir iletişim" için medyayı dönüştürmenin olanakları üzerine tartışmaya başlayan 75 genç gazetecinin eğitimine katkıda bulunmanın yanısıra, akademinin gazetecilik öğrencilerini mesleğe hazırlamakta yeni bir deneyim alanı elde etmesine de yardımcı olmayı umuyor.
Vakıf, program sonrasında genç gazetecilerle teması sürdürmeyi, program süresince edindikleri kazanımları meslek pratiği içinde nasıl değerlendirdiklerini gözlemeyi ve birbirlerinin çalışmalarından haberdar olmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor.
IPS İletişim Vakfı programı, İsveç Uluslararası Kalkınma Ajansı SİDA desteğiyle sürdürdüğü "Haklar İçin Habercilik, Gazeteciler İçin Özgürlük" projesi kapsamında gerçekleştiriyor.
IPS İletişim Vakfı 1993'te beş gazeteci ve insan hakları savunucusu - Füsun Özbilgen, Tuğrul Eryılmaz, Prof. Şahika Yüksel, Nadire Mater ve Ertuğrul Kürkçü - tarafından "iletişim ve kalkınma alanındaki projeleri gerçekleştirmek ve desteklemek” amacıyla İstanbul'da kuruldu.
Program
Okuldan Haber Odasına etkinlik programının ayrıntılarını görmek için tıklayınız.
Başvuru formu
Okuldan Haber Odasına programına katılım başvurusu yapmak için sağ sütunda, "İlgili Dosyalar" menüsündeki "OHO Başvuru Formu" bağlantısına tıklayarak indirip doldurduktan sonra e-posta ile [email protected] adresine yollayınız.