IPS İletişim Vakfı/Bağımsız İletişim Ağı’nın düzenlediği farklı üniversite ve şehirlerden gelen katılımcılarla birlikte gerçekleştirilen “Gazeteciler için Yeni Medya Atölyesi” bir haftayı geride bıraktı.
Nadire Mater, Tuğrul Eryılmaz, Haluk Kalafat ve Murat Utku’nun katılımıyla gerçekleşen oturumda katılımcılar atölye süresince oluşturdukları videoların sunumunu yaptılar, atölye sonrasında hazırlayacakları haberlerin taslaklarını sundular. Önerilen haber taslakları üzerinden değerlendirmeler yapıldı, önerilerde bulunuldu.
7 Haziran günü başlayan atölyede katılımcılar bir hafta boyunca Gazetecilik, Habercilik Anlayışı, Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik, Barış Gazeteciliği, Habercilikte Yeni Medya, Gazetecilik için Dijital Araçlar, Dijital Güvenlik ve Haber Fotoğrafçılığı gibi atölyelere katılmış burada öğrendiklerini uygulayabilmek için sahada çalışmalar yapmışlardı.
13 Haziran günü gerçekleşen son atölyede ise katılımcılar sırayla atölye sonunda hazırlayacakları haberlerin sunumunu gerçekleştirdiler, çekimini ve montajını üstlendikleri videoları izlediler. İnsan hikayelerinin aktarıldığı videolarda atölyedeki guruplar Maraş dondurmacısı, Tarot falcısı, sokak müzisyeni, sahaf ve kafe işletmecisi gibi çeşitli meslek guruplarından insanlar ile röportajlar gerçekleştirdi.
Gazeteciler için Yeni Medya Atölyesine katılanlar şu şekildeydi:
Berna Yılmaz, Serap Cömertoğlu, Derya Işıktaş, Ezgi Aral, Bahar Gönül, Mustafa Eker, Mustafa Öcal, Muratcan Işıldak Metehan Karglı, Kaan Yasin Ersoy, Dila Senem Haznedar, Aliye Ulusoy, Aziz Tekin, Pınar Aksu, Dilek Sarıgül, Hülya Aslan, Deniz Çagil.
Gazeteciler için Yeni Medya Atölyesi hakkındaIPS İletişim Vakfı/Bağımsız İletişim Ağı’nın düzenlediği “Gazeteciler için Yeni Medya Atölyesi” medyanın farklı birimler inden gazetecilere, işsiz bırakılmış gazetecilere ve iletişim fakülteleri gazetecilik, radyo ve televizyon bölümlerinin öğrencilerine yönelik atölyeler düzenliyor. Bu etkinlik İsveç Uluslararası Kalkınma İş Birliği Ajansı (SIDA) desteğiyle gerçekleştirilmektedir. Program kapsamında “Gazetecilik, Habercilik Anlayışı, Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik, Barış Gazeteciliği, Habercilikte Yeni Medya, Gazetecilik için Dijital Araçlar, Dijital Güvenlik, Haber Fotoğrafçılığı” gibi konular yer alıyor. 7 - 13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen “Gazeteciler için Yeni Medya Atölyesi’nde yapılan dersler hakkında bilgi için tıklayın. |
(EÜ/HK)