Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 26 Ağustos 2024 17:44
 ~ Son Güncelleme: 27 Ağustos 2024 09:15
3 dk Okuma

Gazeteci Kazım Kızıl: İzmir yangınında da gerçeğin üstü örtülmek isteniyor

Gazeteci Kızıl, "Sahadan teyit etmediğimiz bilgileri paylaşmıyoruz. Fakat birileri ille de gerçeği saptırmak istiyor. Gerçeğin üstüne inanılmaz bir örtü serildiğini görüyorum” diyor.
Görseli Büyüt
Fotoğrafta, yaklaşık 30 kişilik bir grup, İzmir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) binasının önünde topluca poz veriyor. Grup, üzerinde Türk bayrağı ve bir amblem bulunan yeşil yelekler giymiş, başlarında kasklar ve ellerinde eldivenler olan kişilerin oluşturduğu bir ekipten oluşuyor. Bu ekip, afet müdahale ekibi veya gönüllü arama-kurtarma ekibi gibi görünüyor. Grup, organize bir şekilde dizilmiş, bazı üyeleri diz çökerek önde yer alıyor, diğerleri ayakta duruyor. Arka planda, binanın üzerinde "T.C. İzmir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü" yazısı net bir şekilde okunabiliyor. Fotoğraf, dayanışma ve ekip çalışmasını simgeleyen bir kare olarak öne çıkıyor.
bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar,...

bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar, Yeşil Gazete, Journo ve sektör dergileri için yazılar yazdı, haberleri yayınlandı. Hemşin kültür dergisi GOR’un kurucu yazarlarından. Yeşilden Maviye Karadenizden Kadın Portreleri, Sırtında Sepeti, Medya ve Yalanlar isimli kitaplara katkı sundu. 2011 Musa Anter Gazetecilik ödülü sahibi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu kurucu üyelerinden. İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği ve Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun. Ekim 2018’den bu yana bianet’te çalışıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git