Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 5 Ekim 2024 18:13
 ~ Son Güncelleme: 5 Ekim 2024 18:41
3 dk Okuma

İSTANBUL'DA FİLİSTİN'E DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

"Filistin halkından aldığımız ilhamla mücadelemiz sürecek"

Filistin Eylem Komitesi adına basına açıklamayı okuyan Gülyeter Aktepe, Filistin halkının meşru direnişini desteklediklerini ve İsrail'e karşı dünya çapında bir tecrit çağrısı yaptıklarını belirtti. Ayrıca Türkiye’nin İsrail ile olan askeri, ticari ve diplomatik ilişkilerinin sonlandırılması gerektiğini vurguladı.
Görseli Büyüt
Fotoğraf, kalabalık bir grubun ellerinde pankartlarla bir yürüyüş gerçekleştirdiği bir anı göstermektedir. Yürüyüşe katılanlar, Filistin'e destek amacıyla toplandıkları görülmektedir. Önde büyük bir pankart taşınmakta olup, üzerinde üç dilde (Türkçe, Arapça ve İngilizce) mesajlar yer almaktadır. Türkçe kısımda "Filistin Direnişi Kazanacak, Soykırımcı İsrail ve Suç Ortakları Yenilecek!" yazısı öne çıkmaktadır. Pankartın İngilizce kısmında ise "The Palestinian Resistance Will Prevail! Zionism and Its Partners in Genocide Will Be Defeated!" ifadesi yer almaktadır.  Katılımcıların çoğunun Filistin bayrakları taşıdığı ve arka planda daha fazla kişinin olduğu görülmektedir. Yürüyüş sırasında ellerinde farklı pankartlar taşıyan insanlar da dikkat çekmektedir. Mekanın açık bir alanda, büyük bir meydanda olduğu anlaşılmaktadır ve gökyüzü açık ve güneşli bir hava hakimdir. Pankartların üzerindeki sloganlar, Filistin direnişine destek ve İsrail'e karşı tepki mesajları içermektedir.
Fotoğraflar: Evrim Kepenek / bianet
bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar,...

bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar, Yeşil Gazete, Journo ve sektör dergileri için yazılar yazdı, haberleri yayınlandı. Hemşin kültür dergisi GOR’un kurucu yazarlarından. Yeşilden Maviye Karadenizden Kadın Portreleri, Sırtında Sepeti, Medya ve Yalanlar isimli kitaplara katkı sundu. 2011 Musa Anter Gazetecilik ödülü sahibi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu kurucu üyelerinden. İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği ve Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun. Ekim 2018’den bu yana bianet’te çalışıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git