İmece Kadın Dayanışma ve İşletme Kooperatifi'nden Şengül Özgür, "Kadınlarla bir şeyler yapmak üzere yola çıktık ancak bir pasajın içinde bulunan büromuza kadınlar gelmedi. O zaman ismimiz Kadın Araştırmaları ve Dayanışma Merkezi, yani KADMER idi."
Esenyurt'taki kadınlardan önce erkeklerin, kapısında "Kadın Araştırma yazıyor da, siz ne iş yapıyorsunuz?" sorularıyla karşılaşan İmece Kooperatifi kadınları, daha sonra hem isimlerini, hem de mekanlarını değiştirdiler.
İmece Kadın Dayanışma ve İşletme Kooperatifi' geleceğe dönük projelerini Özgür bianet'e şöyle anlattı:
"Kadınların psikolojik olarak daha profesyonel desteklenmesinin yollarını arıyoruz. Çünkü pek çok kadın hemen her gün aile içi şiddet, ekonomik şiddet, geleneksel baskılar ve stres dolu bir yaşam sürdürüyor ve bununla baş etmeye çalışırken böyle bir desteğe çok fazla ihtiyaç duyuyor. Eğer gerçekleştirebilirsek böyle bir çalışma yürütmek istiyoruz."
Özgür, sürekli olarak yeni projeler yapmanın çok da gerekli olduğunu düşünmüyor. Bunun gerekçesini de şöyle anlatıyor:
"Çok fazla proje geliştirmek derinleşmenin önünde engel oluyor. Etkili bir çalışma yürütülemeden sadece dışardan bakıldığında çatı olarak var olan, ama gerçekte olmayan şeylere dönüştürüyor. Bu tür yerler çok fazla var etrafta. Projelerin doğal olarak faaliyetin içinden gelişmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorlar.
"Biz İmece'de bunu yaşıyoruz. Kadın Meclisi toplantılarında böyle pek çok hedef belirlendi ve hayata geçirilmektedir.
"Bir başka önemsediğimiz konu da yapmakta olduğumuz çalışmalarda derinleşmek ve yaygınlık sağlamak.
"Biriktirdiğimiz deneyimlerin başka benzer yerlerde de, kadınlar tarafından kullanabileceğini biliyoruz ve bu nedenle yaygınlaşmayı önemsiyoruz.
"Benzer kuruluşlarla işbirliğine giderek ya da bir araya gelen kadın gruplarıyla birlikte böyle bir süreci örmeyi hedefliyoruz." (AD)