Habertürk gazetesinin “Her cazibesi olan güzel kadın öldürülür mü?” başlıklı haberde görüşüne başvurduğu Eygi'nin açıklaması için Kılıç "Kadının toplumsal hayattan çekilmesini, kapatılmasını öngören çağdışı bir zihniyet" diyor.
"Eygi’nin değerlendirmeleri, üniversite öğrencisi genç kadınların kimi davranışlarını seks işçilerine benzetirken, kadının kapatılmasını ve kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran, toplumsal cinsiyet ayrımcılığını dışa vuruyor."
Kılıç'a göre bu zihniyet, aynı zamanda eğitimde cinsiyet eşitliği sağlanmasına yönelik tüm çabaları boşa çıkarıp, kadınların eğitim hakkını hiçe sayıyor.
Aynı habere konu olan Nihal Bengisu Karaca'nın biri iki erkek tarafından gasp edilerek diğeri de ayrılmak istediği için erkek arkadaşı tarafından öldürülen iki kadının durumuna değindiği “Maktulün bir femme fatale olarak portresi” başlıklı yazısını da Kılıç şöyle değerlendiriyor.
"Kadınların durumu en basit nedensellikten yoksun bir şekilde 'femme fatale' durumuna benzetilmiş. iki kadının durumunun, 'öldüren kadın' mitiyle ilişkilendirmesi, böyle bir mantık yürütülmesi kabul edilebilir bir şey değil. Yazı, içerdiği yanlış bilgiler ve mantıksızlığın ötesinde kadını, maruz kaldığı şiddetin sorumlusu olarak gösteriyor. (EZÖ)