Meme sağlığı projesi, Türkiye'de yedi ili kapsıyor. Proje kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep, Trabzon ve Erzurum'da meme kanseri taraması yapılıyor.
2005 yılının sonuna kadar, Türkiye'de pilot olarak belirlenen şehirlerde,toplam 800 kadına ücretsiz mamografi çekimi yapılacak. Proje için 2005 yılında 400 bin dolarlık bir bütçe ayrıldı.
Bu tutarın sene içinde düzenlenecek etkinlikler ve bazı Avon ürünlerinin satışından elde edilecek gelir ile güçlendirilmesi ve daha fazla kadına hizmet götürülmesi hedefleniyor.
Proje kapsamında, Ayşenur Yazıcı, Dilek Hanif, İpek Tuzcuoğlu, Elif Dağdeviren, Özlem Gürses, Şükran Çelebi, Gözde Onaran, Güler Kazmacı, İclal Aydın, Tuluhan Tekelioğlu, Vahide Gördüm, Yonca Ebuzziya gibi isimler gönüllü elçilik yapıyor.
Avon, 1993 yılında "Meme Kanseri Hakkında Bilinç Yaratma Seferleri"ni (Avon Breast Cançer Awareness Crusade) ABD'de "Ulusal Meme Kanseri ile Mücadele Örgütleri Birliği" (National Alliance of Breast Cançer Organizations/ NABCO) ile ortaklaşa başlattı.
Proje için her 10 kadından birinde meme kanseri görüldüğü ve korunmanın tek yolunun erken tanı ve zamanında doğru tedavi olduğu fikrinden yola çıkıldı. Kanser hakkında bilinç yaratma, eğitim, ve erken teşhis gibi faaliyetlere yönelik olarak 37 milyon dolarlık fon kullanıldı.
Türkiye'de de meme kanseriyle mücadele kampanyasını, Eczacıbaşı, 1996 yılından beri sürdürüyor.
Kampanya çerçevesinde üretilen özel ürünlerin satışından elde edilen kârla oluşturulan fon sayesinde, 1997 yılında Hacettepe Üniversitesine ve 2002 yılında da SSK Okmeydanı Hastanesi'ne mamografı cihazları kazandırıldı.(AD)