Ergenekon davasında savunma yapan Sevgi Erenerol, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'le Kıbrıs'taki bir mitingde tanıştığını söyledi. Erenerol, duruşmada Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ve kilisede okudukları duayı okudu.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 28. duruşmasında Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, daha sonra tutuklu sanıklardan Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'a savunmasını yapması için söz verdi.
"Danıştay'a saldırıyla birlikte milli duruş aşındırıldı"
Ntvmsnbc.com sitesine göre Erenerol, Danıştay saldırısından sonra Tekin'in gözaltına alınmasına değinerek, saldırının ardından yükselen milli duruşun erozyona uğratıldığını ve ulusalcılar ile milliyetçilerin hedef tahtasına konulduğunu savundu.
"Fener Rum Patriği ekümenik olursa..."
"Ekümenik" sıfatının patriklere verilen bir unvan olmadığını ve din konseylerinde kullanıldığını belirten Erenerol, Türk Ortodoks Patrikhanesinin, Fener Rum Patriğinin ekümenik olmasının önünde engel olduğunu öne sürerek, "Fener Rum Patriği ekümenik olursa, Avrasya coğrafyasına yönelik stratejiyi gerçekleştirmede burası 'üs' olarak kabul edilecek, hem Türkiye hem de Ortodoks dünyası kontrol altına alınacak" dedi.
Atatürk'ün gençliğe hitabesini okudu
Erenerol, "Mücadelemin doğru olduğuna tüm kalbimle inanıyorum. Tutuklu olmaktan dolayı asla yakınmıyorum. Bu da mücadelemin bir parçası. Gencecik insanlar şehit olacaklarını bile bile Güneydoğu'da askere gidiyorlar, onların fedakarlığı karşısında söz söylemeye hakkım yok. Onun için sizden bir talebim olmayacak. Bunca yıllık meslek tecrübenize dayanarak takdiri size bırakıyorum" dedi.
Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Erenerol, toplumun önünde böyle bir suçla karalanmak istenmesinin nedeninin de Türk Ortodoks Patrikhanesinin yıpratılmak istenmesi olduğunu savundu.
Tekin ile Kıbrıs'ta tanıştım
Erenerol, tutuklu sanıklardan Oktay Yıldırım ile 2005'de Tekin aracılığıyla tanıştığını ancak fazla samimiyetleri olmadığını söyledi. Sanık Mehmet Zekeriya Öztürk ile Ulusal Kanal'daki bir program sayesinde tanıştıklarını anlatan Erenerol, Tekin'i de 2003'deki Kıbrıs Mitingi'nde tanıdığını anlattı.
Erenerol, Tekin'in çok sevdiği ve saydığı bir kişi olduğunu, tutuklandığında cezaevinde Tekin'in ziyaretine gittiğini belirterek, Tekin'in eşi ile kız kardeş gibi yakın olduğunu ifade etti.
"Poyraz, bana Hablemitoğlu'ndan yadigar"
Ergün Poyraz'ı ise Necip Hablemitoğlu'nun cenazesinde tanıdığını vurgulayan Erenerol, "Aynı zamanda Necip'in bana yadigarıdır, İstanbul'a geldiğinde de evimizde kalır" dedi.
Doğu Perinçek'i siyasi parti lideri olmasından dolayı tanıdığını ve kendisiyle bazı etkinliklerde karşılaştığını ifade eden Erenerol, hiç tanımadığı kişiler ve birkaç aile dostuyla devleti yıkmaya çalışmak iddiasını hayretle karşıladığını söyledi; "Ergenekon terör örgütüne üye değilim. Bu örgüt hakkında bilgim yok" diye konuştu.
İddianamede birçok ülkeye seyahat ettiği yönündeki iddianın da doğru olmadığını ifade eden Erenerol, iddianamedeki "Sevgi Erenerol'un kilisesinde gizli toplantılar yapılmıştır" suçlamasını reddettiğini. bu ifadenin kasıtlı olarak kullanıldığını, kilisenin kendisine ait olmadığını ve ayinlerin de polisçe bilindiğini kaydetti.
Erenerol, hiçbir tüzel kişiliği olmayan Fener Rum Patrikhanesinin istekleri doğrultusunda kendisi üzerinden Türk Ortodoks Patrikhanesinin yıpratılmaya çalışıldığını ileri sürdü.
Ele geçirilen belgeler
Erenerol, kendisinden ele geçirilen "Derin Ergenekon" isimli yazının, yazar olan arkadaşı Burhan Yılmaz'ın kitabının bir taslağı olduğunu ve bu kitabı da mahkemeye sunduğunu dile getirerek, hiçbir terör örgütünün yapılanmasını kitap olarak bastırmayacağını söyledi.
Kendisiyle ilgili, "Kişilerin özel bilgilerini kayıt etmek" suçlamasını kabul etmediğini de belirten Erenerol, bu suçlamaya dayanak olan 24 No'lu CD'deki listeyi kendisinin hazırlamadığını bildirdi.
Listenin Selçuk Üniversitesi'nce basında kullanması için kendisine gönderildiğini ve listedeki kişileri tanımadığını iddia eden Erenerol, "Ergenekon Lobi Belgesi"ni de İnternet'ten aldığını ve bu konudaki İnternet çıktısı yüzünden de tutuklandığını öne sürdü.
Ümraniye'de bulunan patlayıcılar, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesine yönelik bombalı saldırı olaylarıyla nasıl ilişkilendirildiğini anlayamadığını da ifade eden Erenerol, bunun hayret uyandırıcı ve mantıksız olduğunu savundu. (EÖ)