Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 99 Baraj ve HES (hidroelektrik santral) açılışında çevrecilerle ilgili de konuşarak "Greenpeaceçiler bir araya gelirler, böyle bir şeyler yapıp ön kesmeye çalışırlar. Yeşili biz isminde yeşil olanlardan çok daha fazlasıyla severiz. Onlarınki greenpistir, bizimki tam manasıyla yeşildir" dedi.
Söz konusu sözleri 37:25'te geçiyor
Erdoğan'ın konuyla ilgili konuşmasından satır başları:
* Rusya krizinde gördük. İhracatçılarımız hemen farklı pazarlara yöneldi. Mesele bu. Azmettiğin zaman bu millet taşı sıkar suyunu çıkarır. Başarı hikayelerini dinliyorum. İşadamlarımızı günümüzün alperenleri, akıncıları olarak görüyoruz.
* 2016 inşallah geçtiğimiz yıla göre çok daha hayırlı olacaktır. Özellikle işadamlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.
* Nasıl Türkiye'nin hidroelektrik enerji üretimini 91 milyon kw saate çıkardıysak 2019 yılında 127 milyar kw saate de çıkaracağız.
* İşte gördünüz doğalgazda dışa bağımlı olmamız hiç olmadık zamanlarda karşımıza çıkıyor. İşadamlarımızdan daha çok yatırım istiyorum.
* 2023 Türkiyesi diğer hedeflerle enerji alanında da 2053 ve 2071 vizyonumuza sahip olmalıdır. Kim taş üstüne taş koyuyorsa Allah ondan razı olsun. Her kim bu ülkenin tekerine çomak sokmaya çalışırsa biz sonuna kadar onlarla da mücadele edeceğiz.
* Şurada işadamlarımızın her türlü teşekkürü hak ettiklerini düşünüyorum. İşçilerimize şahsım adına şükranlarımızı sunuyorum. Ve inşallah bu santraller değerli kardeşlerim bilirim HES'lerde özellikle yine bu sözde akademisyenlerin bu işlerin önüne geçmek için neler yaptığını bilirim. Bunlar Greenpeaceçilerle bir araya gelirler, böyle bir şeyler yapıp ön kesmeye çalışırlar. Yeşili biz isminde yeşil olanlardan çok daha fazlasıyla severiz. Onlarınki greenpistir, bizimki tam manasıyla bir yeşildir. Çünkü bu barajlar farklı güzellikler katar.
* Bir kez daha 99 baraj ve hidroelektrik santrali hayırlı olsun. (NV)
Greenpeace (Türkçe: Yeşil Barış) kırktan fazla ülkede şubesi ve Hollanda, Amsterdam'da uluslararası bir merkezi olan çevreci sivil toplum kuruluşu. Greenpeace amacının "Dünya'nın tüm çeşitliliği ile yaşamı besleme gücünü garantiye almak" olduğunu belirtir ve küresel ısınma, ormanların yok olması, aşırı avlanma, ticari balina avcılığı, genetik mühendisliği ve nükleer gibi dünya çapındaki sorunlardaki kampanyasına odaklanır. Greenpeace amaçlarına ulaşmak için doğrudan eylem, lobicilik ve araştırmadan yararlanır. Küresel örgüt 2,9 milyon bireysel destekçisine ve vakıf yardımlarına güvenerek hükümetlerden, şirketlerden ve siyasi partilerden bağış kabul etmez. (Kaynak: vikipedi) |
* Fotoğraf: AA/Volkan Furuncu