*Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalındaki anjiyo ünitesinin altı aydır çalışmadığını belirtip Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verdi.
CHP'li Bakan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, ünitedeki cihazların onarılmaması nedeniyle acile başvuran ve kalp krizi tanısı konulan hastaların başka hastanelere sevk edildiğine dikkat çekti.
"Budak ve Koca izah etmeli"
Bakan ayrıca, Ege Üniversitesi anjiyo ünitesindeki arızanın giderilmemesi veya yeni cihaz alımının yapılmamasının gerekçesini de sordu ve şöyle dedi:
"Ege Üniversitesi gibi köklü bir üniversitede böyle bir şey yaşanması inanılır gibi değil. Böyle hayati bir ünitenin nasıl aylarca kapısına kilit vurulabilir? Cihazların onarılmasına nasıl bütçe ayrılmaz?
"En önemlisi de bu durum müdahale süresini uzattığı için insanların hayati riskini arttırıyor, bu nasıl göze alınabilir? Rektör Necdet Budak da Sağlık Bakanı da bunu izah etmeli ve derhal harekete geçmeliler."
CHP'li Murat Bakan'ın TBMM'ye verdiği önergede yer alan sorular şöyle:
- Ege Üniversitesi gibi köklü bir üniversitede Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalındaki anjiyo ünitesinin altı aydır çalışmadığı, cihazların onarılmadığı doğru mudur? Konuya dair açıklamanız nedir?
- Ege Üniversitesi anjiyo ünitesindeki arızanın giderilmemesi veya yeni cihaz alımının yapılmamasının gerekçesi nedir?
- 2021'de Ege Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim dalına kaç hasta başvurmuştur? Kaçı kalp krizi, kaçı anjiyo, kaçı kalp pili takılması amacıyla başvurmuştur?
- 2021'de Ege Üniversitesi'ne Kardiyoloji Anabilim dalına veya acil servise başvuran hastaların kaçına kalp krizi tanısı konulmuştur? Kalp krizi tanısı konulan kaç hasta başka hastaneye sevk edilmiştir?
- 2021'de Ege Üniversitesi'ne Kardiyoloji Anabilim dalına veya acil servise başvurmasına rağmen kaç hasta anjiyo, kaç hasta kalp pili takılması amacıyla başka hastaneye sevk edilmiştir?
(DŞ)