Mahkeme savcısı, Horuz ve Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak isteyen tutuklu Erol Çetin'in "örgüt üyeliği" suçunu düzenleyen TCK 168/2 uyarınca cezalandırılmasını istedi.
Sanık Erol Çetin, mahkemede "Gruba girdikten sonra Zeki Uygun isimli bir basın mensubu gruba katıldı, aramızda 15 gün kaldı ve kamera çekimi ve fotoğraflama yaptı. Grup liderleriyle ve benimle de röportaj yaptı. Röportajlar ve Zeki Uygun'un izlenimleri Özgür Gelecek dergilerinde fotoğraflı olarak yayınlanmıştır. Aslında Zeki Uygun Memik Horuz'dur" dedi.
Horuz'un avukatı Aydın Erdoğan, "(...) Erol Çetin'in pişmanlık yasasından yararlanmak amacında olduğu gözden uzak tutulmamasını diliyoruz. Kendi mutluluğu için başka insanların cezalandırılması çabasına girebilir(...)" dedi.
Avukatların tahliye talepleri reddedildi.
Sanık Horuz ise "Benim kimliğimi herkes tanır, kod adı kullanmama gerek yok.Bir itirafçı varken yetmeyince ikinci itirafçı olarak İrfan Durmuş'u sundular. Benim örgütsel bağlantım varsa bunların somut olarak ortaya konmasını istiyorum. Erol Çetin örgütte bulunduğu bir süre içerisinde bir eylem yapılmadığını söylediği halde esas hakkındaki mütalaada bir muhtarın öldürülmesinden bahsedilmiştir. Erol Çetin'i kurtarmak için benim cezalandırılmam isteniyor" dedi.
Tutukluğa devam, savunmaya süre
Mahkeme, iki sanığın tutukluluk halinin devamına, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine, örgüt üyeliğinden mahkum olan İrfan Durmuş'un dinlenmesine karar verdi.
İstanbul Çemberlitaş semtinde gözaltına alınan Horuz, Tokat'a götürülerek hakkında "örgüt üyesi olduğu" yolundaki ifadeler bulunduğu iddiasıyla geçen yıl tutuklanmıştı. Horuz halen Ankara Sincan Cezaevi'de. (EÖ/NM)