Yağız, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Türkiye’de bugün için gerçek bir basın özgürlüğünden söz etmenin mümkün olmadığını savunarak, basın özgürlüğünün önünde tekelleşme gibi birçok engelin bulunduğunu ifade etti.
“İktidarlaşan medya, ifade özgürlüğü engellerinden en önemlisi”
Tasarruf Mevduatı Sigorta Formu (TMSF) eliyle iktidar yanlısı madyalaşma sürecine girildiğini öne süren Süleyman Yağız, “İktidarlaşan medya dönemi yaşanmaktadır ki bu da basın özgürlüğünün önündeki yeni bir engeli oluşturmaktadır” dedi.
Başbakanın gazete tirajlarının azlığından yakındığına işaret eden DSP’li Yağız, “Bundan yakındığınıza göre, sizin bu konudaki önerileriniz neler?” dedi.
Yağız’ın soru önergesiyle yönelttiği bir başka soru da, “Basın özgürlüğünün önündeki öteki engellerden daha riskli bir duruma geldiği gözlenen iktidarlaşan medyanın, ülkemizin ve ulusumuzun iç ve dış güvenli geleceği açısından çok daha büyük sıkıntılar yarattığı ve daha da yaratacağı görüşüne katılıyor musunuz?” oldu.
Süleyman Yağız kim?
Süleyman Yağız, 1 Ocak 1950'de Gaziantep İslâhiye'de doğdu. Gazeteci-Yazar; İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Yüksek Okulu'nu bitirdi. Yeni Ortam'ın yanı sıra Ankara'daki Yenigün gazetesinde yazarlık, Anadolu Ajansı'nda Muhabirlik ve İstihbarat Şefliği, Ulusal Basın Ajansı'nda muhabirlik, İstanbul Bölge Müdürlüğü ve Genel Yönetmenlik; Son Havadis'te Haber Müdürlüğü, Tan'da Redaktörlük, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Koordinatörlüğü ve yazarlık, Yeni Asır gazetesinde Yazı İşleri Müdürlüğü, Sabah'ta redaktörlük, editörlük yaptı. Yeni Günaydın'da yorum ve dizi yazarlığı yaptı. Takvim gazetesinde yazarlığını sürdürdü. Basılı 9 kitabının yanı sıra, değişik dergilerde şiir ve düz yazıları yayınlandı. Halk Ozanları Derneği İstanbul Merkez Şubesi Başkanlığını yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi oldu. 21. Dönem İstanbul Milletvekili. (EÖ)