6 Eylül 2006'da başlayacak olan Exociti projesiyle İstanbul'un Taksim, Beşiktaş ve Kadıköy sahil şeridini kapsayan bölgede değişik ülkelerden gelen sanatçılar posterler ve etiketlerle şehre sızacak. Sanatçılar şehre ve yaşayanlarına yaşadıkları kültürle ilgili sorular sordurtmayı planlıyor.
Proje kapsamında yaptıklarını İnternet koşulları altında sanat olarak tanımlayan Martin Krushe ile Selim Birsel ve Mürrivet Türkyılmaz, Viyana-Belgrad-İstanbul hattı üzerinde yüzyıllardır meydana gelen çatışma ve etkileşimler üzerine bir proje üretecek.
Christian Hillsoe İstanbul ve Bağdat'ın birbirine karıştırılmak istendiği bir örneği etiket olarak sokağa taşıyacak. Tahranlı Amirali Ghasemi ise etiketleriyle "bildiğimiz eski doğu" ve "her daim yeni batı" ayrımı üzerine dikkat çekmeyi planlıyor.
Kari Kuoppala (Helsinki) Ayasofya'da izini bulduğu Vikinglerden kalmış olan en eski graffitilerden birini posterleştirecek. Hale Tenger ise yükselen milliyetçi dalgayı kendi ironisiyle tekrar sokaklara yansıtacak.
Adnan Yıldız ve Mattia Parlangeli (Milano) projeleriyle şehri natürel bir habitat olarak tekrar tanımlayacaklar. Deniz Gül ise ilanlar ve etiketlerle sokaktan geçene "Pardon, siz kimsiniz?" sorusunu yöneltip gelecek cevapları bekleyecek.
Proje kapsamında yapılacak sanatçı oturumlarında ise sanatçıların fikirlerini daha açık bir platformda duyma şansına erişmek mümkün. Nuru Ziya Sokak 35/3 adresinde yapılacak oturumlar başlıkları ile şöyle:
6 eylül 18:00: Martin Krushe "Internet Koşulları Altında Sanat"
7 Eylül 18:00: Adnan Yıldız "İnsanlık Hali"
9 Eylül 18:00: Jörg Vogeltanz "Doğu/Batı Şizofrenisi"
11 Eylül 18:00: Karri Kuoppala "İstanbul'daki İlk Graffiti Ayasofya'daymış"
12 Eylül 18:00: Amirali Ghasemi "Tahran'da Güncel Sanat; Tehlikeler ve Zevkler"
15 Eylül 18:00: Hale Tenger "Dünya Türk Olsun" (NY/KÖ)