Rakel Dink, mektubunun bir bölümünde, "...yapılan soruşturmaların yetersiz kaldığını gördüğümüzden, yukarıdaki bilgilerle talebimi yineleyerek; eşimin cinayeti, öncesi, planlanması ve sonrasını kapsamlı ve etkili bir şekilde soruşturması amacıyla Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu görevlendirmenizi rica ediyorum" diyor.
"İddianame, Dink'in kaygılarını haklı çıkarıyor"
Eşini kaybetmesinin üzüntüsünü mektubunda Rakel Dink, "Sayın Başbakanım, sevgili eşimin öldürülmesinin bıraktığı derin acı sözle anlatılamaz ki anlatayım. Ancak, baba Allah'tan dileğim o ki, siz ve arkadaşlarınız o anlayışa erişesiniz" sözleriyle Başbakan'a aktarıyor.
Rakel Dink, cinayetin bundan önceki "üstü örtülmüş" cinayetlere benzememesini istedi. Dink ailesinin avukatlarından Erdal Doğan, bianet'e mektubun Başbakan'a daha Dink iddianamesi yayımlanmadan gönderildiğini belirterek, "Ancak Rakel Dink bu mektuba bir yanıt alabilmiş değildir" dedi.
Av. Doğan, "Türkiye'de barış ve huzur içinde yaşama umudu adına ve eşinin cinayetinden sorumlu kişilerin ortaya çıkarılması konusunda etkin ve sonuç alıcı bir soruşturmanın yapılabilmesi için Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun görevlendirilmesini talep eden bir mektuptu. Mektuptan sonra yayımlanan iddianame de, Dink'in kaygılarını haklı çıkarır hale gelmiştir" diye konuştu.
Hrant Dink cinayetine karıştıkları gerekçesiyle çoğu Trabzon'dan 12'si tutuklu 18 kişi hakkında açılan dava İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 Temmuz'da ve basına kapalı olarak görülecek.(EÖ/TK)