Atölye BİA, İstanbul’da gerçekleşecek olan Dijital Güvenlik Atölyesi’ne başvuruları bekliyor.
Atölye başvuruları gazetecilere, işsiz bırakılmış gazetecilere, iletişim fakülteleri gazetecilik, radyo ve televizyon bölümlerinin öğrencilerine, hak örgütlerine ve ilgilenen herkese açık.
4-5 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleşecek program için son başvuru tarihi 29 Nisan Pazartesi saat 10.00. Katılım 15 kişiyle sınırlıdır.
Atölyede, dijital güvenliğin ne anlama geldiği, nelere dikkat edilmesi gerektiği ve iş ortamında karşılaşılabilecek dijital riskleri değerlendirirken kullanabileceğimiz temel metodlar anlatılacak. Program süresince internetin ve kullandığımız araçların nasıl çalıştığına dair temel bilgiler verilirken, parola, veri, mesajlaşma ve ortak çalışma araçlarının güvenliği, online istismara karşı alınabilecek önlemler katılımcılarla paylaşılacak. Katılımcıların her gün kullandıkları dijital teknolojileri ve araçları daha iyi tanıması ve onların nasıl çalıştığını daha iyi anlaması sağlanacak.
Atölyeyi, teknolojist Alp Toker ve dijital haklar aktivisti Işık Mater gerçekleştirecek.
Atölye programına kabul edilen katılımcılarla program öncesi okuma listesi ve hazırlık çalışmalarını içeren formlar paylaşılacak. Ayrıca bianet’in kitap çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.
Sorularınız için [email protected] adresine e-posta atabilirsiniz.
Dijital Güvenlik atölyesi İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) ve Journalism Media International Center(JMIC) at OsloMet- Oslo Metropolitan University tarafından desteklenmektedir.(SO)
* Şehir dışından başvuran sınırlı sayıda katılımcıya yol ve konaklama bursu sağlanacaktır.
** Atölye sonunda katılım sertifikası verilecektir.
Başvuru formu için tıklayınız.
Atölye BİA hakkında |
IPS İletişim Vakfı/bianet'in Atölye BİA adıyla düzenlediği habercilik seminerleri medyanın farklı birimlerinden gazetecilere, işsiz bırakılmış gazetecilere, iletişim fakültesi öğrencilerine ve gazetecilik yapmak isteyen herkese açık. Atölye BİA programları hak, toplumsal cinsiyet ve çocuk odaklı habercilikle barış gazeteciliği perspektifi ve tercihiyle temel gazetecilik, haber fotoğrafçılığı, yargı haberciliği, araştırmacı gazetecilik, yeni medya, görselleştirme araçları, dijital güvenlik gibi alan ve temalar üzerinden kuruluyor. Atölye BİA ile birlikte IPS İletişim Vakfı’nın 2002-2007 aralığında düzenlediği temel gazetecilik, kadın, çocuk, insan hakları odaklı habercilik eğitimleri ve 2008-2017 aralığında gerçekleştirilen Okuldan Haber Odası programları yıl içine yayıldı ve gazetecilere ve ilgilenen herkese açık hale geldi. Haziran 2018'de başlayan programda Aralık sonu itibarıyla 101 kişinin katılımıyla sekiz atölye gerçekleştirildi: Gazeteciler İçin Yeni Medya, Gazeteciler İçin Haber, Kürtçe Habercilik ve Çeviri, Haber Fotoğrafçılığı ve Fotoröportaj, Çevre ve Kent Haberciliği, Yargı Haberciliği. 2019'da iki "Temel Gazetecilik Atölyesi" programı (11-18 ve 20-27 Şubat) gerçekleşti. Nisan ayında Kürtçe Haber ve Çeviri Atölyesi ile devam edecek. Program kapsamında mayıs ayında Haber Fotoğrafçılığı Atölyesi ve Yeni Medya Atölyesi, Dijital Güvenlik Atölyesi düzenlenecek. Yıl sonuna kadar yapılması planlanan temel ve tematik habercilik atölyelerinin program ve tarihleri önümüzdeki aylarda duyurulacak. Bu proje İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) desteğiyle gerçekleştiriliyor. |
*Atölye BİA haberleri için tıklayın.
**Diğer atölye başvuruları için tıklayın: Haber Fotoğrafçılığı Atölyesi, Gazeteciler İçin Yeni Medya Atölyesi