“Dün yaşadıklarım Gezi direnişindeki dayanışmayı hatırlattı. Bitkiye, hayvana, doğaya, insana zararlı bir hükümete karşı, tanımadığımız insanlarla dostçasına birlikte mücadele etmek ne güzel.”
Muğla’nın Bodrum ilçesinde sınır öğretmeniyken ihraç edilip “İşimi istiyorum” eylemine başlayan Engin Karataş, yaratıcı eylemlerinde 1,5 yılı doldurdu. Bu sürede yaptığı eylemler ile başına gelenleri de sosyal medyada “dünlük” adıyla paylaşıyor. Yukarıdaki satırlar, yazdığı son “dünlük”ten.
Karataş bianet'e yaptığı açıklamada, halen OHAL Komisyonu kararı beklediğini, başvurusunun sonuçlanmadığını söyledi.
Bodrum meydanındaki protestosunda kendisine destek verenlere teşekkür eden Karataş, “Dün protestoma gelenlerle konuşurken güçlü olduğumuzu hissettim” diyor.
OHAL Komisyonu’nu bekliyor
Karataş, Muğla’nın Bodrum ilçesinde sınıf öğretmeniydi. 13 yıl boyunca görev yaptığı ilkokuldan 29 Ekim 2016’da Resmi Gazete’de yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildi. O günden beri de Bodrum meydanında yaratıcı eylemler yapıyor, “İşimi istiyorum” diyor.
TIKLAYIN - Delil Bırakmamak için Suyla Yazıyor: “İşimi İstiyorum”
Karataş, aynı okulda görev yapan ve aynı KHK ile ihraç edilen sekiz Eğitim Sen üyesinden biriydi. Eğitim Sen öğretmenler adına ihraçların kaldırılması talebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurdu. Ancak AİHM, OHAL Komisyonunu işaret etti. Karataş halen OHAL Komisyonuna yaptığı başvurunun sonuçlanmasını bekliyor.
bianet’e yaptığı açıklamada, Komisyondan pek de umutlu olmadığını aktarmıştı: “Dosyaları nasıl incelediklerini bilmiyoruz, hangi sırayla inceliyorlar? OHAL Komisyonu zaten geri almayacakları kişileri biraz daha oyalamak için kuruldu. Çünkü KHK ile çıkarılanlardan bazıları yine KHK ile işe iade edildi zaten…”
Karataş’a sık sık idari para cezası da kesildi. Kamuya açık alanda eylem yapmasına rağmen Kabahatler Kanunu uyarınca “huzuru bozmak” suçlamasıyla kesilen cezaların her biri 260 lira tutarında. Karataş’a kesilmiş olan 100’den fazla ceza bulunuyor.
Eylemi boyunca pek çok kez gözaltına alınan Karataş hakkında polis, Türk Ceza Kanunu’nun 123/1 maddesindeki “huzuru bozmak” suçlamasından işlem yaptı ancak Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkındaki tüm suçlamalara takipsizlik kararı verdi. (AS)