"Baskılar arttı. Çok tedirginim, korkuyorum" diyen Desa işçisi Emine Arslan'ın fabrika önünde, tek başına başlattığı direniş 112. gününe ulaştı.
"Son olarak evimin önünden kızım kaçırılmak istendi. Motosikletli bir şahıs kızımın kolundan tutmak istemiş. Motosikletin hakimiyetini kaybedip başarısız olmuş. Tekrar kaçırma girişiminde bulunmak için bir evin etrafında bir tur daha atmış. Kızım korkup eve saklanmış. Bence bu kaçırma girişiminin ardında Desa işvereni var. İşveren yılmam için göz dağı vermek istiyor."
Arslan'ın sendikadan avukatı İsmail Ertan, "İki gün önce gerçekleşen bu olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz, diğer yandansa Arslan'ın işe iade davası sürüyor" dedi.
Desa: İddialar asılsız ve komik
Desa'nın basın ve halkla ilişkiler görevlisi Esin Gürsoy, Arslan'ın iddiasına yönelik "Konuşmak istemiyoruz. Asılsız ve komik iddialar" dedi.
Arslan: Polis bana suçlu muamelesi yapıyor
Arslan direnişin başında gözaltına alındığını, ardından kaldırımı işgal cezası aldığını ve son günlerde polisin, zabıtanın baskısının arttığını aktardı.
"Havanın soğuk olduğu günlerde arabanın içinde bekliyorum. Ancak son olarak beklediğimiz yere arabanın park etmesini engellemek için dört tane direk diktiler. Mecburen ikisini çıkardık."
Polisin ve zabıtanın son hafta her gün gelip "Burada ne araba ile ne arabasız beklemeyeceksin. Gerekirse her gün sana ceza keseriz" dediğini söyleyen Arslan, "Bana suçluymuşum muamelesi yapılıyor. Başıma her gün polis dikiliyor. Oysaki sendikalı olmak Anayasal hakkım. Suç işleyen birisi varsa o da işçisini kapıya koyan, sendikal örgütlenmeye izin vermeyen Desa işverenidir" dedi.
"Fabrika içinde sendikaya üye olanlarla olmayanları birbirleriyle görüştürmüyorlar. Arkadaşlarımdan bana selam veren olursa daha iş başı yapmadan işverenin odasına gidip hesap vermek zorunda kalıyor. Dışarıda benim yaşadığım baskı ayrı, içeride işçi arkadaşlarım da sendikal örgütlenmeye karşı baskı yaşıyor. İşlerinden olma tehdidiyle çalışıyorlar."
Arslan sekiz yıldır çalıştığı Desa'nın Sefaköy'deki fabrikasından Türkiye Kundura Sanayi, Deri ve Deriden Yapılan Giyecek Dahil Her Türlü Eşya Yapımı, Saraciye Debagat İşçileri, Kürkçülük, Tutkal Sanayi ve Bağırsak İşleme Yerleri İşçileri Sendikası'na (Deri-İş) üye olduğu ve diğer işçileri örgütlediği için işten çıkarıldı. Sendika üyesi olarak işe geri dönme talebiyle 3 Temmuz'dan beri direnişte. (EZÖ/EÜ)