Datça ilçesinde haftada iki gün yayımlanan "Yarımadanın Sesi" gazetesinin merkez bürosuna önceki gece (10 Ocak) kimliği belirsiz kişi veya kişilerce molotof kokteyli atıldı.
Gazete çalışanlarının sabah fark ettiği olay sonrasında polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptılar.
"Kimseyle kavgamız yok, anlam veremedim"
Datça Kaymakamı Mustafa Kaya, olayın gece meydana geldiğini belirterek, "Atılan molotof kokteyli tam olarak patlamadığı için çıkan yangın kısa sürede sönmüş. Polis ekiplerimiz olay yerinde inceleme yapıyorlar. Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı parmak izi çalışması Muğla'ya gönderilecek. Olayda maddi hasar meydana gelmiş" dedi.
Gazetenin sahibi ve Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Ali Geremeli ise molotof kokteylinin gazetenin baskısında kullandıkları kağıtların bulunduğu bölüme atıldığına işaret ederek, "Çıkan yangında bilgisayar kabloları zarar gördü. Polis ekipleri incelemelerini sürdürüyorlar. Bizim kimse ile kavgamız yok. Neden böyle bir olay oldu, anlamış değilim" dedi.
Haberciye karşı saldırılar durdurulamıyor!
İstanbul Tarım İl Müdürlüğü ekibince gıda üretimi çalışmasını izleyen Cihan Haber Ajansı (CHA) muhabiri Orhan Fırat ile kameraman Cihan Paça da 2006 sonunda saldırıya uğramış, olay Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce de kınanmıştı.
Bundan önce de "Farkında mısınız?" adlı programın yapımcısı Umut Koşan, Mersin'de sokağa dökülen tıbbi atıkların çocukların üzerindeki etkilerini araştırırken hastane çalışanları olduğu ileri sürülen kişilerin önce hakaretine sonra da saldırısına uğramıştı. Saldırı Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nce kınanmıştı.
Medya Özgürlüğü ve Bağımsız Gazetecilik İzleme ve Haber Ağı- BİA² Medya Gözlem Masası'nın, 17 Kasım'da yayımladığı Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan Üç Aylık Medya Gözlem Raporu da habercilere yönelik artan saldırılara işaret etmişti.
Rapora göre, söz konusu dönemde gazetecilere ve medya kuruluşlarına yönelik 12 saldırı yaşandı. Bunlardan 3'ü İnternet sitelerine, 3'ü de yerel habercilere karşı gelişmişti. (EÖ/KÖ)