*Fotoğraf: Pexels.
Reuters'in bildirdiğine göre, yetkililer, Friesland'daki bir aşı sahasında çalışan bir Kızılhaç hemşiresinin Mart ve Nisan aylarında bölge sakinlerine sahte iğneyi vurduğuna inanıldığını söylüyor.
Friesland ilçe yöneticisi Sven Ambrosy, Facebook'ta yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 bin 600 kişinin aşı yerine tuzlu su çözeltisini almış olabileceğini söyledi.
Ambrosy, "Olay karşısında tamamen şok oldum" dedi ve ekledi: "Friesland bölgesi, etkilenen kişilerin aşı korumalarını mümkün olan en kısa sürede almalarını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapacak."
Tekrar aşı çağrısı
Tuzlu solüsyon tehlikeli değil, ancak yetkililer bu süre içinde Roffhausen Aşı Merkezinde aşı olan herkesi tekrar aşı olmaya çağırıyor.
Yetkililer Facebook'ta, sahte aşı almış olabilecek kişilerle telefon veya e-posta yoluyla iletişime geçtiklerini ve özel bir bilgi telefon hattının da kurulduğunu yazdı.
CNN'in bildirdiğine göre, Aşağı Saksonya'daki sağlık yetkilileri, söz konusu hemşirenin "aşıların hazırlanmasından ve aşı merkezindeki mesai saatlerinde şırıngaların hazırlanmasından sorumlu" olduğu için aşılara erişimi olduğunu söyledi.
Reuters'e göre, davayla ilgili herhangi bir tutuklama veya suçlama yapılıp yapılmadığı belli değil.
Motivasyonu net değil
Hemşirenin adı kamuoyuna açıklanmadı ve olası motivasyonu belirtilmedi; ancak söz konusu kişinin, COVID-19 aşıları hakkında şüphelerini ifade eden sosyal medya paylaşımları olduğu bildirildi.
Geçen ay Hindistan'da da benzer bir skandal yaşandı.
Binlerce kişiye COVID-19 aşısını bir "aşı kampında" almak için ödeme yapıldı, ancak bunun yerine tuzlu su çözeltisi verildi.
Yetkililer, yaklaşık 4 bin kişiye sahte veya son kullanma tarihi geçmiş aşı verdiklerini ve bu süreçte binlerce dolar topladıklarını iddia ederek 14 kişiyi tutukladı.
(PT)