Bölgede Müze Müdürlüğü'nün başlattığı kazı çalışmaları sırasında heykel, sütun parçaları, sikkeler ve mimari plastik parçaları da bulundu.
Stadyumun milattan sonra 1. yüzyılın sonlarında yapıldığı belirlendi. Adını tanrısallaştırılmış eski Yunan kahramanı Herakles'den alan ve Tavas Ovası'nda kurulan Herakleia Salbace Antik Kenti'nde yapılan yüzeysel araştırmalarda ortaya çıkan stadyumu, köylüler çöplük olarak kullanıyordu.
Tıp fakültesinde başhekimler yetişmiş
Arkeolog Nesrin Karabay, basamakların sur yapımı ve mezar taşı olarak kullanılması nedeniyle stadyumun tahrip olduğunu belirterek, "Köylülerle birlikte gerçekleştirdiğimiz kazı çalışmaları sırasında büyük kitabe bloklar bulduk. Kent tarihi açısından büyük önem taşıyor. Bu kitabeleri epigrafların çözümlemesinden sonra kentin tarihi aydınlatılacak" dedi.
Yapılan yüzeysel araştırmalarda antik kentte tıp fakültesi kalıntılarına da rastlandığını açıklayan Karabay, "Antik kentin baş tanrısı Asklapios ve karısı Hygeia'dır. Bu nedenle, Heraklia Salbace Antik Kenti'nin tıp alanında da çok ileri gitmiş olduğu, burada bir tıp fakültesi bulunduğu ve buradan yetişen doktorların milattan sonra birinci ve ikinci yüzyılda Roma İmparatorluğu'na başhekimlik yaptıkları yazıtlardan anlaşılmıştır" diye konuştu. (BB)