Haziran 2001 tarihine kadar süren kampanyada, çocukların görüşlerini dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e taşıyan mesajlardan seçilenler, Kök Yayıncılık tarafından kitaplaştırıldı.
Çocukların mesajlarından bazıları şöyle:
"Çocukları da biraz düşünün"
"Lütfen her şeyin biraz parasını azaltır mısınız. Çünkü harçlığım yetmiyor. Ben doktor olmak istiyorum. Sizce güzel bir meslek mi? Pokemon'u kaldırdınız ama Digimon'u lütfen kaldırmayın. Ülkemiz güzel bir ülke, ülkeden bir şey istemiyorum. Çocukların sevdiği şeyleri hep kaldırıyorsunuz.
Çocukların hiç canı yok mu? Hep büyük şeyleri koyuyorsunuz? Siz soruları hep cevaplarsınız. Bunları ve daha sorularımı cevaplar mısınız? Çocukları da biraz düşünün. Bir gün uzay arabası çıkarsa alır mısınız? En önemlisi de lütfen Cumhurbaşkanıyla bir daha kavga etmeyin.". (Kadıköy/İstanbul)
"Ben başbakan olsam mahalle temiz olurdu"
"Sayın başbakanım ... mahallesi öyle bir kirli ki kimse o kokuya dayanamıyor. Komşularımızın çocukları daha küçükler o pis suların içine giriyorlar. Biz başbakan olsaydık her mahallenin kanalizasyonlarını yapardım. Ama biz olmadık siz oldunuz.
Yani biz olsaydık böyle şeyleri yapardık sokakları temiz tutardık. Yani mesela ben Başbakan olsaydım devleti insanları yönetirdim. Sokakları pırıl pırıl yapardım. Ama ne yazıkki ben başbakan olamadım. Sayın başbakan siz bu sokakları yönetmeseniz hiç kimse yönetmez. Her yerin temiz olmasını istiyorum. Sayın başbakan saygılarımla sevgilerimle sizin mutlu olmanızı istiyorum. Sayın başbakan sizi çok seviyorum. Size çok rica ederim bütün bunları yapabilirseniz yapmanızı rica ederim." (Tarsus/İçel)
"Nevrus bayramınızı kutlarım"
"Biz Tatvan ve Van arasındaki bir göllü köyünden buraya geldik. Nedenimiz oradaki tererüsler yüzünden geldik. Tarsus'da burda da sıkıntı çekiyoruz. Babamız bize bir kalemi zor alıyor. Evimizin önüne asvalt yapın evimizin önüne park yapın çok büyük olsun ve evimizin yanındaki direklere lamba takın bisim orda lamba yok diye gece dükkana bile gitmeye korkuyoruz.
Okulumuza deney araç gereçlerini getirmenizi rica ederiz. Başbakanım nevrus bayramınızı da kutlarım, iyi günler dilerim. Ve evimizin yanına kanalasiyon yapın. Tekrar iyi günler dilerim." (Tarsus/İçel)
"Okula yardım gerekli"
"Bizim durumumuz çok düşük, eğer bize yardım edersen seninle gurur duyarız. Okulumuzda yardım gerekir. Öğretmenlerimiz bize güzelce hiç ders vermiyor, bizi dövüyor.
Müdür yardımcısı bizden her gün para istiyor. Hiç paramız yok ki biz müdüre verelim. Vermesek bizi okuldan atıyor. Bizim okula yardım edilmesi gerekir. Bizim durumumuz ve halimiz çok kötü. Yardım ederseniz sizinle gurur duyuyoruz." (Diyarbakır)
"Çocuklar hor görülmesin"
"Ben ilk önce çevremin temiz ve düzenli olmasını en içten duygularımla diliyorum. Bu hayalimin hep gerçekleşmesini istiyorum. Ama çevremize bakınca, bazen bu hayalimin hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğini anlıyorum.
Ama ben sizin bu hayalimin gerçekleşmesine katkıda bulunacağınızdan eminim. Çocuklara iyi davranılmasını ve çocukların hor görülmemelerini istiyorum. Büyükler ve çocuklar bence birlikte her türlü kararları alabilirler. İnsanlar birbirlerine saygılı ve sevgili davranabilmeliler.
Eğer bu isteklerim olursa cıvıl cıvıl olan hayatım daha da güzel olacak. Ben daha küçük olabilirim ama şu düşüncelerim bence yapılırsa, dünyanın her yerinde uygulanırsa sanırım dünya öyle güzel bir gezegen olur ki..." (Beşiktaş/İstanbul)
Enflasyon?
"Biz bu mektubu İzmir'in Ödemiş ilçesindeki ... İlköğretim Okulundaki ... sınıfından gönderiyoruz. Size bir soru soruyoruz. Enflasyon düşecek mi? Düşmesi kimin elinde?" (Ödemiş/İzmir)
"Siz patronlar ne yapıyorsunuz!"
"Bayramda barışanlara çok seviniyorum. Fakirlere, mal ve mülkü olmayanlara çok üzülüyorum. Ormanları yakanlara, ağaçları kesenlere çok kızıyorum. Sayın Başbakan'ım Dünya'mız güzel olması için ne yapmalıyız? Sizden dilediğim bir şey var o da çevrenize bakın lütfen.
Çok parası olanlar en az bir iki tane okul ya da cami yapsa çevreye bir yararları olurlar. Düşüncelerimi bir kağıda yazıp sesimi Dünya'ya duyurmak istiyorum. İşçilerin maaşları artarsa çok sevinirim. O insan eve ekmek parası çıkarsın diye çalışıyor. Siz patronlar napıyorsunuz yan gelip yatıyorsunuz. Olur mu böyle patron. Hiç kimse başkasının haklarına karışamaz." (Hayrabolu/Tekirdağ).(EÜ)
* Kitabı edinmek ve ayrıntılı bilgi almak için Kök Yayıncılık'a 0312 435 04 97 numaralı telefondan ya da web sitesinden ulaşabilirsiniz.