Konukevi'nde düzenlenen atölyede konuşan Altundaş, zorunlu göç süreçlerinin ardından gelen yoksulluk ve işsizliğin çocukların ucuz iş gücü olarak görülmelerine neden olduğunu ifade etti.
Yrd. Doç. Dr. Altundaş: Göç yalnızlaşmayı ve dışlanmayı beraberinde getiriyor
Çocukların evin geçimini sağlayacak birey olarak görüldüğüne vurgu yapan Altundaş, "Çocukları tehlikeli olarak görmeye başlıyoruz. Kamuoyunda tehlikeli olarak kodlamanın kendisi tehlikelidir. Onları tehlikeli, balici, tinerci, olarak kodlayan terminolojinin kendisi tehlikelidir" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Altundaş, metropollere göç eden ailelerin sistemle uzlaşmayan, içine kapalı bir profil sergilediğine dikkat çekerek, bu durumun yalnızlaşmayı ve dışlanmayı beraberinde getirdiğini belirtti.
Karatay: Sorunun kaynağı örgütsüzlük
Altuntaş ardından konuşan sosyal hizmet uzmanı Abdullah Karatay, devletin görevlerine değinerek, sivil toplumun bu konuda devleti harekete geçirmek için güçlü ve örgütlü olması gerektiğini belirtti.
"Diyarbakır'ın suç istatistikleri Türkiye genelinin çok üstündedir ve çocuk suç çeşitliliği de ülke ortalamasının üstündedir" diyen Karatay, şöyle devam etti:
"İyi bir toplum yaratmanın yolu, iyi bir kamusal alan yaratmaktır. Sorunun kaynağı buradaki örgütsüzlüktür." (KÖ)