Üç-altı ve yedi-on üç olmak üzere iki farklı yaş grubuna yönelik olarak düzenlenen eğitim programlarına katılan çocuklar bu yaz modayla tanışacaklar; maske, yelpaze ve şapka yapımını öğrenecekler.
Sakıp Sabancı Müzesi: 0 212 277 22 00
TÖMER Dil Öğretim Merkezi
Ankara Üniversitesi TÖMER Dil Öğretim Merkezi, ilköğretim öğrencilerine yönelik yaz okulu programı uyguluyor. Yaz Okulu programında beş-on beş yaşları arasındaki çocuklar için İngilizce kursu ve sosyal etkinlikler yer alıyor.
TÖMER : 0 312 468 70 63
Tarihte yolculuk
Çocukların yaşadıkları kentin efsanelerini yaşamaları, o efsaneleri canlandırmaları ve bu efsanelerin geçtiği yerlere gidip, büyülü bir gezi yapmaları mümkün.
Bu yaz okulunda, oyunlarla tarihte bir zaman yolculuğuna çıkılıyor. Oyuncakçı Gepetto Usta gibi çocuklar kendi kuklalarım kendileri yapmayı ve oynamayı öğreniyorlar.
Söz Eğitim Rehberlik, Araştırma ve Danışma: 0 216 349 27 24
Çocuk Müzeleri Gönüllüleri Atölyesi
Çocuk Müzeleri Kurma Derneği Çocuk Müzesi Gönüllüleri Atölyesi etkinlikleri
yaz boyunca sürüyor. On iki-on altı yaş ve on altı yaş üzeri olmak üzere iki farklı gruba yönelik olarak düzenlenen atölye çalışmalarında katılımcıların kendi yeteneklerini keşfetmelerim sağlayacak değişik etkinlikler yapılıyor.
Çocuk Müzeleri Kurma Derneği: 0 312 468 25 49
Gençlik kampları
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü on sekiz-yirmi dört yaşları arasındaki gençleri 37 ildeki 38 kamp merkezinde, 13-17 yaş grubundaki gençleri ise yedi ildeki kamplarda konuk ediyor.
Tarihin en önemli savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale'de ise gençlere vatan sevgisi ve geleceğe sahip çıkma bilinci aşılanması amacıyla bir kampanya başlatıldı. Kampanya çerçevesinde gençler 40'ar kişilik gruplar halinde Çanakkale İntepe Gençlik Kampı'na götürülüyorlar.
GSGM Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı: 0 312 430 33 06
Kızılay Kampları
Kızılay Derneği Gençlik ve Sağlık Kampları bu yıl Samsun ve Mudanya'da gençlere kapılarını açıyor. Samsun Kampından engelli öğrenciler de yararlanabiliyor. Kendi olanaklarıyla tatil yapamayan on bir-on altı yaş grubundaki öğrencilere açık olan bu kampların yanı sıra, Kızılay bu yıl Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Bolu Aladağ'da düzenlediği gençlik kampı projesine de malzeme desteği veriyor.
Kızılay Derneği Gençlik Müdürlüğü: 0 312 430 23 00
Orman Kampları
Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen bu kamplarda orman içi dinlenme yerleri, çadırlı ve karavan yerleri olarak gençlerin kullanımına açılıyor. On iki-yirmi altı yaş grubunda olduğunu kanıtlayan belgeleri (öğrenci kimlik kartı, nüfus cüzdanı) olan gençler orman kamplarından yararlanabiliyorlar.
Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü: 0 312 212 63 00
"İçimdeki güneş"
Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) tarafından düzenlenen yaz etkinliklerinde çocukların özgüvenli, sevgi dolu, erdemli, topluma ve çevreye duyarlı, kendini ifade edebilen, yaratıcı bireyler olma yolunda ilerlemelerini sağlamak amaçlanıyor.
Çocuklar bu etkinlikler sırasında yazma dünyasına bir yolculuk yapacaklar, yaratıcı zekâ oyunları ve satranç dünyasıyla tanışacaklar, bir gazetenin nasıl çıkarıldığını öğrenerek mesleğe ilk adımlarını da atacaklar.
um:ag Yaz Okulu: 0 312 417 77 20
Doğa Sporları Kampı
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite ve Özel Öğrenme Güçlüğü Derneği (DEHÖÖGD) Marmaris Hisarönü'nde Su ve Doğa Sporları Kampı düzenliyor. 18-25 Temmuz 2004 tarihleri arasında yapılacak kampa on yaşının üzerinde 30 kişi katılabilecek.
Kampa katılanlara sörf, katamaran, kano ve dağ bisikleti eğitimi verilecek.
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite ve Özel Öğrenme Güçlüğü Derneği: 0 312 425 74 25 - 0 533 590 17 90
Eğitim Gönüllüleri
İlköğretim dönemindeki çocuklarının okul dışı zamanlarında eğitimlerine destek olmak amacıyla kurulan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 1997 yılından beri Eğitim Parklarında ve Ateş Böceği Gezici Öğrenim Birimlerinde yaz etkinlikleri de gerçekleştiriyor.
Çocukların yaşlarına ve sınıf düzeylerine göre planlanan yaz programında bahçe oyunları, bilgisayar, satranç, gezi, İngilizce, kutu oyunları, genç çevreciler, edebiyat atölyesi gibi pek çok farklı etkinlikler yer alıyor.
Bu etkinliklerle çocukların yaratıcılıklarının, iletişim becerilerinin, araştırma yapabilme ve proje geliştirebilme özelliklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı: 0 216545 10 75
Şeker Yaz Kampları
Türkiye Diyabet Vakfı 1996'dan beri diyabetli gençlere ve çocuklara yönelik kamplar düzenliyor. Bu kamplarla diyabetli gençlerin bir araya gelerek dostluklar kurmalarını sağlamak, özgüvenlerini artırmak için ortam hazırlamak, diyabetle ilgili beslenme, egzersiz, insülin enjeksiyonu vb. uygulamalar ve alınması gereken önlemler konularında bilgi düzeyini artırmak amaçlanıyor.
Türkiye Diyabet Vakfı: 0 216 368 78 11
"Yaşamak, öğrenmek"
"Hayat bir sahne, yaşamak bir oyun ise eğer, oyun değişmektir, yaşamak öğrenmektir". Yaşayarak öğrenmek ilkesinden yola çıkılarak hazırlanan bu yaz okulunun programında yaratıcı drama, kitap okuma atölyesi, fen bilgisi ve uzay atölyesi gibi etkinlikler yer alıyor.
Çoklu Zekâ Modeli ve Öğrenme Yöntemleri'nden yola çıkan bu yaz okulunda öğretmen "öğreten kişi" öğrenci de "pasif öğrenen" rolünden çıkıyor; etkin ve eğlenceli bir öğrenme ortamı yaratılıyor. Katılımcılara öğrenme süreçlerinde, kendilerine özgü olan öğrenme yöntemleri ve bunları nerede, nasıl kullanabilecekleri anlatılıyor.
Karma Akademi: 0 212 343 45 89-90
Astronomi Yaz Okulu
Ege Üniversitesi Gözlemevi on beş yaş ve üzerindeki gençlere ve yetişkinlere yönelik Amatör Astronomi Yaz Okulu'nu bu yıl sekizinci kez düzenliyor. Yaz Okulu'na katılanlara gece ve gündüz olmak üzere iki ayrı program uygulanıyor.
Gece programlarında teleskoplarla gezegenler, yıldızlar, yıldız kümeleri, bulutsular ve Ay'ın kraterleri gözlenebilecek. Gökyüzünü tanıma programı içinde takımyıldızların ve belirgin yıldızların yerlerini gök atlası yardımıyla bularak yön bulmayı öğrenmek de yer alıyor.(EÜ)
Astronomi Yaz Okulu: 0 232 388 40 00-2322