Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin dijital dergisi “Şifalı Bilgiler”in ilk sayısı çıktı.
Kapağında 2014’te hayatını kaybeden trans aktivist Aligül Arıkan’ın resmiyle çıkan bu ilk sayıda, Arıkan’ın cinsel şiddet konusundaki çalışmalarına ve bloğunda yayınladığı yazılara da yer verildi.
Derginin “Cinsel Şiddetle İlgili Kavramlar” başlıklı Dosya bölümünde, kavramlar tartışılıyor. Burçin Tetik’ten “Mağdur, Fail, Hayatta Kalan, Medyada Temsil”, Cemre Baytok’tan “Arzu, Rıza, Rıza İnşası”, Şevval Kılıç’tan “Lubunca”, Ece Saka’dan “Tecavüz Kriz Merkezleri”, Çağla Topaloğlu’ndan “Türcülük ve Cinsel Şiddet”, Amy Spangler’dan “Çeviri Kavramlar” başlıklı yazılar bu bölümde yer aldı.
Cinsel sağlık eğitmeni-danışmanı Efsun Sertoğlu, “Çocukların Bedensel Söz Hakkı” yazısı ile yetişkinlerin, çocuk haklarını koruma sorumluluğuna dair somut örnekler de içeren önerileri paylaştı.
Avukat Seda Akço ile yaptığımız ve daha önce web sitemizde yayınlamış olduğumuz röportajda ise çocuk haklarının hukuki boyutu ve Türkiye’deki yasal durum hakkında paylaşmış olduğu değerli bilgilere yer verdik. Kendisine bize ayırdığı zaman ve bilgilendirici cevapları için tekrar teşekkür ediyoruz.
Psikolog Nurgül Öztürk, hazırladığı Öz-Yardım bölümünde cinsel şiddetle ilgili bireysel olarak zorlayıcı bir durum olan tetikleyicilerle başa çıkmak konusunda ne gibi önlemler alabileceğimize dair önerilerini paylaştı.
Psikolog Leyla Soydinç ise, cinsel şiddete karşı güçlendirici bir yol olarak psikoloji alanındaki en önemli yöntemlerden feminist psikoloji ve terapi yaklaşımını aktardı.
Şehlem Kaçar, “Sanat Cinsel Şiddet Üretmekten Muaf Bir Alan Mı?” diye sorarak başladığı eleştirel yazısında sanat adı altında yapılan bazı işlerin bizzat nasıl cinsel şiddeti dolaylı veya doğrudan üretebildiğini; cinsel şiddete karşı bir çalışma yapılmak istendiğinde bile nasıl şiddetin yeniden üretimine katkısı olabildiğini bazı örnekler ile tartışarak bu konuya dair somut önerilerini paylaştı.
Dergide medyada yer alan cinsel şiddet haberlerinde yapılan yanlışlara da yer verildi.