Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, cinsel şiddete karşı bir video hazırladı. Videoda oyuncular, Tülin Özen, Ceren Moray, Berrak Tüzünataç, Hasibe Eren, Esra Dermancıoğlu, Laçin Ceylan, Seyhan Arman, Ayça Damgacı gibi isimler de yer aldı.
Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı videoyu sosyal medya hesabından şiddet karşı görüşleri ile paylaştı.
#ÖyleDeğilBöyle diyerek cinsel şiddete maruz bırakılanı suçlayan ve faili aklayan toplumsal algı ve yaklaşıma müdahale ediyoruz. Çünkü öğrenilen bir şiddet biçimi olan cinsel şiddet, ancak onu besleyen toplumsal algının dönüşmesiyle önlenebilir. #cinselşiddetlemücadele pic.twitter.com/jghQNS6BAV
— Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği (@cs_mucadele) November 13, 2019
Afiş çalışması da yapıldı
“#ÖyleDeğilBöyle” sloganı ile video hazırlayan Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Cinsel şiddete maruz bırakılanı suçlayan ve faili aklayan toplumsal algı ve yaklaşıma müdahale ediyoruz. Çünkü öğrenilen bir şiddet biçimi olan cinsel şiddet, ancak onu besleyen toplumsal algının dönüşmesiyle önlenebilir.”
Ayrıca “Cinsel şiddet mitlerini yeniden üretme, cinsel şiddeti engelle” diyerek afiş çalışması da başlattı.
Video sosyal medyada kısa sürede çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşıldı ve hazırlanan afişler de İstanbul’un çeşitli yerlerine asıldı.
Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği hakkında 2014'te kuruldu. 2009- 2013 yılları arasında Cinsel Şiddete Karşı Kadın Platformu’nda yürütülen çalışmalardan, trans aktivist Ali Arıkan’ın deneyim, araştırma, yazılarından ve kişisel birikimlerimizden beslenerek bugünkü halini aldı. Derneğin web sayfasında dermek kendisini şöyle tanıtıyor: "Bizler; feminist, lgbtiqa+, ekoloji ve hayvan özgürlüğü hareketlerinde, çocuk ve göçmen hakları örgütlenmelerinde ve bu alanlardaki platformlarda aktif olarak yer almış/almaya devam eden; ikili cinsiyet sistemini sorgulayan, çeşitli cinsel yönelimlerden trans-natrans kadınlar, trans erkekler ve kendine cinsiyet atfetmeyen bireyleriz. Kuir tahayyülü, feminizmleri, dayanışmayı, kolektif üretimi savunan anti-hiyerarşik bir örgütlenmeyiz." |
(EMK)