Vakit yazarı Hüseyin Üzmez'in (76) cinsel istismarına maruz kalan B.Ç.'nin Bursa Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkikleri sonucu kemik yaşının 14 olduğu saptandı.
B.Ç.'nin kemik yaşı 14
Bununla ilgili heyet raporunun bu hafta içinde tamamlanarak, davanın görüldüğü Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştırılacağı belirtildi.
CHP'den Vakit'e protesto
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Örgütü üyesi kadınlar, Üzmez’i, yazarı olduğu Vakit gazetesi önünde protesto etti.
Vakit: İslamın öngördüğü cezalar verilsin var mısınız?
Gazetenin Mahmutbey'deki binası önünde toplanan partili kadınlar, "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Mollalar İran’a" sloganları attı. Parti minibüsünden "10. Yıl Marşı"nın çaldığı sırada, Vakit gazetesi binasından da "Mehter Marşı" çalındı.
CHP’liler ile gazete çalışanları arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Gazete binasına "Zina serbest olsun diyen ahlaksızlar, Vakit’e nasıl ahlak dersi verebilir. Teşhircilere, fuhuşçulara, çocuk tacizcilerine, uyduruk değil, İslam’ın öngördüğü cezalar verilsin, var mısınız?" yazılı pankart asıldı.
Vakit Yazarı Çakırgil yazısında Vakit'i eleştirdi
Vakit yazarı Selahaddin Çakırgil, köşesinde Üzmez olayında Vakit gazetesinin aldığı tavrı eleştirdi:
"Vakit’in o kişinin sözlerinin kabul edilmezliğini açıklamakla yetinmesi karşısında hayal kırıklığı yaşadım. (...)Yeni Şafak’ın başlığa çektiği o ifadeyi (Utan be adam) bizzat Vakit yazabilmeliydi... Bu yapılamadığı gibi Yeni Şafak’ın yayını ’düşman sevindiren yayın’ diye suçlanmış.(...) Bu kişinin söz ve tavırlarına karşı çıkılmasından dolayı mütedeyyin insanlara saldırılmak istendiği gibi bir hisse asla kapılmadım. Ama mütedeyyin insanların onu aralarından fırlatıp atmamalarının şaşkınlığını yaşıyorum."
Çakırgil'in, yazısının sonunda yazısının yayınlanmaması durumunda gazeteden ayrılacağını açıklayan notuyla birlikte, gazete yazıyı "Yazıdaki görüşlerin büyük bir bölümüne katılmak mümkün değildir" notuyla yayınladı.
Sosyal Hizmetler'den müdahillik başvurusu
26 Nisan'dan bu yana B.Ç.'yi korumaya alan Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü, Üzmez'in tahliyesinden üç gün sonra Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçede, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nın 18 Temmuz tarihli raporunda B.Ç.'de "patolojik düzeyde anksiyete ve depresyon" bulgusu saptandığı belirtildi.
Dilekçede 22 Eylül'de "B.Ç.'nin ruh ve beden sağlığının bozulmadığı" yönündeki İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi'nin raporunda bu bulguların "zail (yok) olduğu" iddiasının bilimsel ve mantıksal dayanaktan yoksun olduğu ifade edildi.
Müdürlük, B.Ç.’yle yapılan üç görüşmeyle ilgili gözlemlerini aktardı: Konuşmak istemedi, sürekli ağladı, bakışları donuk ve ifadesizdi. Yüzeysel cevaplar verip parmaklarıyla endişeli şekilde oynadı.(EZÖ)