ÇGD Antalya Şubesi yaptığı yazılı açıklamada, demokratikleşmeye engel bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu belirterek, ifade ve basın özgürlüğüne karşı sürdürülen saldırgan tutumdan vazgeçilmesi için ilgilileri çaba göstermeye çağırdı.
Polis, gazeteciye hakaret edip saldırdı
Açıklamada, fotoğraf çektiği sırada arkadan koluna sert bir darbe alan Çağrı Yağar'ın dijital fotoğraf makinesi yere düştüğü ve yaklaşık 750 YTL değerindeki makinenin kullanılmaz hale geldiği de bildirildi.
Basın mensubu olduğunu belirten Yağar'a, elinde telsizi bulunan ve basın açıklamasının güvenliğini sağlamakla görevli polis memurunun "s.... senin gazeteciliğini" yanıtı verdiği iddia edildi.
ÇGD Şubesi, sivil polisin, yakasında kurum kimliği bulunduğu halde Yağar'a ağza alınmayacak küfürler savurmaya devam ettiğini, gazeteci Yağar'ın ise, kendisine sözlü ve fiili olarak saldıran, ve makinesini kullanılmaz hale getiren polis memuru hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.
BİA: Dokuz ayda 32 saldırı yaşandı
ÇGD, emniyet görevlilerinin, "çok satan kartel medyasına" dahil olmayan gazetecilere yönelik ön yargılı, hoşnutsuz, antidemokratik ve saldırgan tutumuna sayısız örnek verilebileceğini savundu.
2005'in dokuz ayını kapsayan araştırmasında BİA Medya Gözlem Masası, bu süre zarfından gazetecilere veya yayın kuruluşlarına yönelik 32 saldırı yaşandığını, bu saldırıların yüzde 70'inde kamu makamların adının geçtiğini tespit etti.(EÖ/KÖ)