Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali bugün başlıyor.
Dört gün boyunca sürdürülebilirlik konusunda 24 filmin gösterileceği festivalde dans gösterisi, konser ve söyleşi gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek.
Seyirciler festivalde sürdürülebilirlik kavramının soyut ve yoruma açık boyutlarına ışık tutarak neyin sürdürülebilir olduğu veya olmadığına dair dünyanın dört bir yanından örnekleri izleyebilecek. Açılış filmi Özgürlük Tohumları bu akşam saat 19.00’da.
Güneş Kraliçesi ve diğerleri
Gösterilecek filmler sürdürülebilirlik kavramını ekonomik boyutunun dışında çevre ve toplum merkezli bir bakış açısıyla ele alıyor.
Festival tam da bu nedenle iyi bir fırsat sunuyor. “Yacuba’nın nasıl çölü durdurduğunu, arıların son yıllarda neden kaybolduğunu, atıkların nasıl israf edildiğini, Çin’de çevre hareketinin nasıl HES projelerini durduğunu veya ABD’de 83 bin öğrencinin artık nasıl yerel gıda ile beslendiğini” keyifli bir biçimde öğrenmek için bir fırsat...
Gelişen teknolojilere paralel olarak çabuk eskiyen ürünler ya da Türkiye’de kentsel dönüşüm yaşanırken dünyanın “pasif mimariye” dönmesi gibi tartışmalar da programdaki belgesellerin sorguladıkları konular arasında.
Festivalin belgeselleri arasında Ampul Tuzağı: Kasıtlı Eskitmenin Anlatılmayan Öyküsü; Yeşil Kaplan’ın Uyanışı, Yemekhanelerin Adamı, Güneş Kraliçesi: Arılar Bize Ne Anlatıyor, Çölü Durduran Adam gibi filmler bulunuyor.
İlk kez bu yıl Ankara’da düzenlenen festivalin gösterimleri ve etkinliklerinin gerçekleşeceği yer için Çağdaş Sanatlar Merkezi belirlendi.
14 Nisan’da bitecek olan festivaldeki 24 filmin hepsi ücretsiz olarak izlenecek. (YY)
Festival programı için tıklayınız.
Manşet resmi: Güneş Kraliçesi filminden bir sahne.