2002 yılı içinde açılmasına da garanti veremeyen Akbay, yolun yapılabilmesi için kredi sorununun aşılması gerektiğini belirtti.
Yüksek faiz
Yolun yapımı için keşif artışından doğan 14 milyon dolarlık bir krediye ihtiyaç duyulduğunu ve bu krediyi yapımcı firmanın bulması gerektiğini belirten Akbay, " Ekonomik krizin neden olduğu faiz artışı, yapımcı firmanın kredi arayışını zora soktu. Bu faiz oranlarıyla kredi bulmak yapımcı firmanın işine gelmiyor " dedi.
Alanya'da 2001 yılı turizm sezonunda turizmcilerin en büyük endişelerinden birisi ise D-400'de kamyonların yaratacağı olası bir felaket .
Turizmcilerin sezona kadar çevre yolunun tek taraflı da olsa trafiğe açılması gerektiğine ilişkin açıklamalarına, bir destek de Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu 'ndan geldi.
"Trafiğe Açılsın"
Çevre yolunun yapımı ile ilgili tüm sorumluluğun Karayolları'nda olduğunu ve belediyenin ise yol konusunda her hangi bir tasarruf hakkının bulunmadığını belirten Başkan Sipahioğlu, şehir içerisinden geçen kamyonlar için, "Şu anda başka bir alternatif olmadığı için, D-400 veya çevre yolunu kullanmak zorundalar. Ancak bu yıl içerisinde çevre yolu tek taraflı da olsa trafiğe açılsa D-400 ve 25 metrelik yolu kullanan ağır vasıtaları bu tek şeritli çevre yoluna kaydırmamız mümkün " dedi.
Hasan Sipahioğlu'unun bu açıklamalarından sonra gözler Karayolları ve yapımcı firmanın konuyla ilgili açıklamalarına çevrildi. Karayolları Bölge Müdürlüğü Yol Yapım Başmühendisliğinde görevli arazi mühendisi Ali Akbay ise çevre yolunun 2001 yılında açılmasının mümkün olmadığını belirtti. (YV)
***