1 Kasım itibariyle sahnelenmeye başlanan Cambahçe Kadınları'nın kadrosunda 7'den 70'e her yaştan insan var. Ankara Çağdaş Sahne'nin kuruluşunda adı geçen isimler de bu oyunda varlar.
Seyman, Cambahçe Kadınları'nın 25 yıllık bir sendikal yaşamının sonrasında oluştuğunu dile getiriyor:
" Fabrikadaki bu direniş herkesi şaşırtacak. Yaptıkları grev süresince aç kalıyorlar ama her gün de cam fırınlarını kontrol etmeyi ihmal etmiyorlar. İçlerinde işlerine bir gün geri dönecekleri umudu hiç bitmiyor. Oyunun özü yaşama sevincine dayanıyor. İşçiler bu yaşama sevincini kaybetmemek için mücadele veriyorlar. "
Yönetmeni Alanur ise oyun için, "slogan olmayan, içerisinde sevinci ve hüznü aynı anda barındıran bir direniş öyküsü," diyor.
Çağdaş sahne 30 yıl önce doğmuştu
Ankara'nın en eski özel tiyatrolarından Ankara Çağdaş Sahne, uzun bir aradan sonra izleyicilerle buluşuyor.
1974'de kurulan Ankara Çağdaş sahne oyuncularından Alanur ile yeniden yaşam buldu.
Ekonomik nedenlerden ötürü, oradan oraya ayrılmak zorunda kalan topluluk , kiraladıkları ve çağrı aldıkları çeşitli mekanlarda gösterilerini sürdürdü.
Ankara Çağdaş Sahne Sanat Yönetmeni Nihat Alanur,, üç yıl süren arayışın ardından çok güzel bir mekan bulduğunu belirterek, düşlerim gerçek olduğunu söylüyor.
"Tiyatro dostlarını burada buluşturmayı amaçlıyoruz. Seyircimiz de bizi her yıl farklı yerlerde görüyordu. Bizi aramaktan başları dönmüştü. "
Yazar, sendikacı, kadın hakları savunucusu
Seyman, 50 yaşında, Erzincan doğumlu; altı yaşından bu yana Ankara'da yaşıyor.
1993'te Devlet Tiyatrolarında da sahnelenen ilk kitabı Hüznün Coşkusu, Altındağ - Akademi Kitapevi araştırma-inceleme ödülünün yanı sıra Sanat Kurumu'nun övgüye değer yazar, en iyi kadın, en iyi dekor ve 1995 Kültür Bakanlığı Özel ödüllerini aldı.
Seyman, kadın hakları savunucusu, sendikacı ve siyasetçi. En büyük tutkusu yazmak. Yaşamı oğlu Fırat'la sessiz ve sitemsiz akıyor... (BA)