Ele alınan yedi ulusal gazeteden yalnızca Cumhuriyet ve Günlük Evrensel gazeteleri 1 Mayıs coşkusunu okurlarına birinci sayfa manşetlerinden verdi. Hürriyet ve Milliyet gazeteleri ise "bir TV programında Sevda Demirel'in Hande Ataizi'ni tokatlaması" "haberi"ni birinci ve ikinci sayfalarında büyük fotoğraflarla işlerken "şok gelişmeyi" "detaylı" bir şekilde okuyucularına aktardılar.
Sabah Gazetesi ise birinci sayfasının sol alt köşesinde "küçük ilan boyutlarında" verdiği bir mayıs haberinde olayın çoşkusundan ziyade, Emniyet Müdür Hasan Özdemir'in 10 bin polisin teyakkuzda olduğu değerlendirmesine yer vermeyi seçti.
Toplumsal haberlere yer vermekte görece "dikkatli" olan Radikal ise yine bir mayıs haberini birinci sayfaya taşımayı"unutmuştu".
"Sağın araştırmacı gazetesi" Yeni Şafak ise birinci sayfasından işçi bayramına yer vermemekle, bu yıl Ankara'daki mitinge katılacağını açıklayan sağ partilerle aynı bakışta olmadığı görüntüsü çizdi.
"Çok satan gazeteler"de 1 Mayıs haberleri genelde iç sayfalarda takip edilirken özellikle bazı köşe yazarlarının konuya "gazetenin yazı işlerinden" daha önem verdikleri görüldü.
Gazetelerin birinci sayfa manşetlerinde hangi haberler yer aldı:
Cumhuriyet gazetesi : "112 yıllık coşku" (1 Mayıs haberi)
Günlük Evrensel gazetesi : "Yaşasın 1 Mayıs" (1 Mayıs Haberi)
Radikal gazetesi : Milletle Alay mı ediyorlar?(Af haberi)
Milliyet gazetesi: Böyle komedi görülmedi (Af haberi)
Sabah gazetesi : Babamın mezarı açılsın (Ahmet Özal'ın demeci)
Hürriyet gazetesi: O gece (Sürmanşet; Şampiyon Cim Bom Bom haberi)
Yeni Şafak gazetesi: İki yüzlü BM (İsraile soruşturmaya izin verilmemesi)(EÖ/FA)