Bu hafta Evrim Kepenek editörlüğünde hazırlanan haftasonu ekimizde okuyacaklarınız şöyle:
Ayça Söylemez, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin (UNODC) 2022 İnsan Ticareti Küresel Raporu’nu yazdı: Organlarınızı bağışlayın.
Tuğçe Yılmaz, 10. Trans Onur Haftası Sergi Kolektifi ile Türkiye’de trans hareketinin tarihine mercek tutan sergi hakkında konuştu: “Dön-Dün Bak”
Nur Kaya, 16 yıldır adaleti bekleyen Ahmet Yıldız davasının 40'ıncı duruşmasındaki gözlemlerini yazdı: homofobik nefret cinayeti davası tüm çıkmazlarıyla Türkiye için bir sembol, Ahmet Yıldız’ı hatırlatmak ise bir görev.
Başak Canda, 2 Temmuz'da katledilen aydınları hatırlattı: Sivas hafızamızdır
Murat Türker, sinemacı Madeleine Hetherton-Miau’nun yönetmenliğindeki “Mozart’ın Ablası (Mozart’s Sister)” adlı belgesel üzerinden, Maria Anna Walburga Ignatia Mozart’ı yazdı
Tülin Tankut, Türkiye'de “Yakın” adıyla vizyona giren “Close” filmini yazdı: Film, daha geniş bir bakış açısıyla değerlendirilmeyi hak ediyor.
Ercan Jan Aktaş, “Hayatımda İz Bırakanlar” başlıklı yazılarına başladı: “Annem”
Arslan Özdemir, özel eğitimin sorunlarına dikkat çekti.
Burak Sarı, engelli hakları üzerine yazdı: “Nefes alıyor olmak, bu dünyada bir ağırlığa, varlığa sahip olmak; en temel hakkımızı tanımlı getiriyor aslında. Eşit ve farklılıklarımızla yaşama hakkı.”
Metin V. Bayrak, 2 Temmuz 1993’te yobaz çetelerin Sivas’ta katlettiği aydınları hatırlattı: “Can’a düşen ateş Madımak”
Nilgün Öztunalı, yürürken aklına gelen haksızlıkları yazdı, adaletsizliklere dikkat çekti.
Şeyhmus Diken, 1515 yılında inşa edilen Surp Sarkis Ermeni Kilisesi'nin odağında geçmişten günümüze kiliselere odaklandı.
(EMK)