Evrim Kepenek, Bircan Değirmenci ile son kitabı “Eren Keskin, Keskin Bir Hayat” üzerine söyleşti.
Selay Dalaklı, uzun yıllardır siyasetçiler ve gazetecileri öldüren, ülkeyi kana boğan ve bölgeyi savaş alanına çeviren Meksikalı kartellerle ilgili bilgi veren bir yazıyı Türkçeleştirdi.
Arif Şentek, Türkiye’de düşünce özgürlüğü ve demokrasi mücadelesinde unutulmaması gereken bir yeri olan Süleyman Ege’nin ardından onun direngenliğini anlattı.
bianet'e gelenlerden: Sabine Ludwig'in kaleminden çıkan ve beyazperdeye de (Eyvah Öğretmenim!, 2015) uyarlanan maceranın yeni kitabı “İmdat, Öğretmenim Havalandı”
Şeyhmus Diken, Sevgililer Günü öncesinde bir “aşk ve barış geleneği” olan Sêva Mêxekrêj’i (Karanfilli Elma) anlattı.
Murat Türker, Bollywood’un meşhur dublörlerinden, İsrailli aktris Ronit Elkabetz’in son günlerine, anarşist pop grubu Chumbawamba’dan Ukrayna’daki AVM dehşetine geniş bir spektrumdaki Rotterdam festivalinden belgeselleri anlattı.
Mahpus çizer Ahmet Bilge, ekonominin “dışarıdakileri” nasıl etkilediğini anlattı.
Tuğçe Yılmaz, ana karakterlerinin bir insan, bir köpek ve bir mısır fidesi olduğu ödüllü roman Günler Aylar Yıllar ile ilgili yazdı.
Ömer Çiftçi, İran İslam Devriminin yıldönümünde ülkedeki dönüşümü ve gelinen durumu yazdı.
Yakın İlişkiler’den Büşra Kösem’in, insanları mutsuz olduğu ya da yeterince tatmin olmadığı bir ilişkide kalmaya iten sebeplerin neler olabileceğini irdelediği yazısını yayınlıyoruz. (AS)