Ayça Söylemez’in editörlüğünden hazırlanan biamag’da bu hafta;
Volkan Ağar, Türkiye’deki mültecilerin filmini yapan, InEnArt Sanat Platformu’nun “Searching Traces” projesini yazdı, mültecilerin sorunlarının bildiğimizden daha çeşitli ve kişisel olduğunu anlattı.
Karşıyaka Oda Orkestrası’nın (KODA) başkemancısı Deniz Toygür, Conus İsviçre’ye gidişini, barış felsefesiyle kurulan Doğu Batı Divanı Orkestrası’na nasıl girdiğini ve kemancılığı Sercan Engerek’e anlattı.
Şeyhmus Diken, Yaşar Kemal "göçtüğünden beri" yaşanan zor zamanları ve Kemal'in zor zamanlara bakışını, onun cümleleriyle anlattı.
“Din, Şiddet ve Aidiyet Türkiye’de Hizbullah” adlı kitabı İletişim Yayınları'ndan yayınlanan Mehmet Kurt, Aykan Sever'in sorularını yanıtladı.
Gül Yaşartürk, "Suffragette, erkeklerin yazdığı tarihte görünmez olan kadınları ve onların tarihlerini anlattığı için önemli bir film" diyerek filmin kodlarını anlattı.
Necati Sönmez, "farkındalığın" gerçek anlamını, "beyaz duyarlılığı", mültecileri ve Altın Ayı alan "Fuocoammare" (Fire at Sea) filmini yazdı.
Murat Türker de Berlinale'de gösterilen ve LGBTİ mücadelesini konu edinen Inside the Chinese Closet ve Strike a Pose'u yazdı.
Elif Dumanlı Mem Bawer ile Kürtçe çocuk edebiyatının dününü, bugünün ve bugünlere nasıl geldiğini, Kürtçe çocuk edebiyatının yazarlarını konuştu.
Gökhan Karaosmanoğlu, Zeynep Uzunbay’ın Kedi Merdiveni kitabı üzerindne, “içinden kedi geçen öyküleri” yazdı.
“Cumartesi Anneleri/İnsanları seni asla unutmayacak Berfo ana” diyen Nami Temeltaş, Berfo “Ana” Kırbayır’ın oğlu Cemil Kırbayır’ nasıl yıllarca aradığını yazdı.
Murat Demirten "4.5G Ne Kadar Güvenli" sorusunu yanıtlıyor.
Mahpus gazetecilerden Şahabettin Demir'in "Yüreğimizin Acı Çığlığı" adlı romanı bir sürgün hikayesi… Haluk Kalafat yazdı.
Şadiye Dönümcü, Küçük Prens romanının ilginç hikayesini anlattı, tüm dünyadaki “çılgınlıkları” ve yeniden basımlarını yazdı.
Feryal Saygılıgil, Cizre’de yaşananların duyulmayan çığlığını, ölümler ve zılgıtlar arasından çıkan “başkalarının acısını” anlattı.
Özlem Hoşer, belli bir hikayesi olmasa da gerçeği ve duyguları anlatan film, Youth’u yazdı. (AS)